Anahtar Kelimeler: TOPLAMADA YUNUSEMRE' ' OLDULAR

MANİSA - Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 136 kg toplayarak ilçede okullar arasında en fazla atık pil toplayan okul oldu.

Yunusemre Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği işbirliği ile okullarda atık pil toplanmaya başlanmıştı. Yunusemre ilçesinde Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 136 kg pil toplayarak ilçede en fazla pil toplayan okul oldu.

Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayim Can öğrencilere çevreyi ve doğayı koruma bilinci aşılama açısından önemli bir etkinlik olduğuna vurgu yaptı. Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayim Can şöyle dedi;

"Yunusemre Belediyesi koordinesinde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin düzenlediği okullar arası atık pil toplama kampanyasına okulumuz olarak her yıl olduğu gibi bu yılda katılım sağladık. Biyoloji öğretmenimiz Fahriye Dursun rehberliğinde çevre kulübü öğrencilerimizle birlikte öncelikle eğitim öğretim yılının başında çocuklarımızın çevre bilincini geliştirmek amacıyla öğrencilerimize eğitim verdik. Bu eğitimlerin sonrasında ise çocuklarımız atık pil toplama kampanyasında duyarlılıkları arttırıldı. Bu kampanya kapsamında 136kg atık pilimizi okulumuzda biriktirdik ve belediye yetkililerine teslim ettik. Bu proje ile gelecekte çocuklarımızın ve gençlerimizin daha yaşanabilir bir dünyada çevreyi koruyarak geleceğe daha umutla ve huzurla bakmalarını sağlamak. Projemizin son derece faydalı olduğunu düşünüyoruz. Projede emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni ve proje koordinatörü Fahriye Dursun ise " Bu projeye başlarken temel amacımız toprağımızı korumaktı. Atık pillerin geri dönüşümünü sağlayarak bütün besinlerimizin temel kaynağı olan toprağımızı korumak . Önce bu bilgileri çocuklarımıza verdik. Bu bilinçle yola çıkarak biz bu kadar pili toplamayı başardık. Okulumuzun tüm öğrencileri bir adet kalem pilin 4 metre kare toprağı kimyasal olarak kirletebilecek güçte olduğunu biliyor. Toprağımızın kirlenmemesi için bu pillerin dönüşümünü sağlamak gerekiyor. Buradan yola çıkarak biz bunu başardık" dedi.

Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise ilçede en çok atık pil toplayan okul oldukları için mutlu olduklarını dile getirdiler ve pil toplamaya devam edeceklerini ifade ettiler.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 7.06.2022 10:55:00 0

Tarih: 07.06.2022 10:55

Haberi Sesli Oku