SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde atık ilaçların çöpe atılıp doğaya karışmasını önlemek amacıyla çevreye zarar vermeden lisanslı tesislerde bertaraf edilmesi için Çevreci Eczacılar Kooperatifi, Manisa Eczacı Odası ve Saruhanlı Belediyesi işbirliğinde yaklaşık 500 kilogram atık ilaç toplantı.

"Atık İlaçlar Çöp Değildir" sloganı ile bir hafta içerisinde toplanan ilaçlar, toplumda duyarlılık oluşturmak ve vatandaşların dikkatine sunulmak üzere Belediye binası önünde gün boyu sergilendi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Yönetim Kurulu Üyesi Seval Ünlüerler ve 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyeleri ilaçların başında bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Yaralı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada önemli bir çalışmaya daha imza attıklarını, kampanyaya destek veren vatandaşlara ve eczacılara teşekkür ederek şöyle konuştu;

"Çevreci Eczacılar Kooperatifi, Manisa Eczacı Odası ve Saruhanlı Belediyesi işbirliğinde güzel bir kampanya başlattık. Bir hafta içerisinde Saruhanlı bölgemizde son kullanım tarihi geçmiş ciddi anlamda ilaç toplandı. Bu ilaçlar önümüzdeki günlerde uygun koşullarda imha edilecek. Bu kadar fazla ilaç toplanması bir yandan üzücü, bir yandan da sevindirici oldu. Bu kadar ilacın kullanılmadan kalması büyük bir ekonomik kayıptır. Ancak bu kadar ilacın çöpe atılmayıp burada toplanması da gerçekten sevindirici bir durum. Ben bir hekim olduğum için bu kampanyayı devam ettirmek istiyoruz. Saruhanlılı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Kampanyamıza büyük destek verdiler. Kampanyayı düzenleyen Çevreci Eczacılar Kooperatifi, Manisa Eczacı Odasına da ayrıca teşekkür ediyorum."

Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Yönetim Kurulu Üyesi Seval Ünlüerler ise evlerde kullanılmayan atık ilaçların çöpe, lavaboya veya klozete atılmaması gerektiğini ifade etti.

Çöpe atılan ilaçların doğaya karışıp insan sağlığı açısından risk oluşturabileceğini dile getiren Ünlüerler şunları kaydetti;

"Kampanyamız Ege bölgesinde ki diğer illerde de yapıldı. Manisamızın Saruhanlı ilçesinde de yapılıyor. Çok güzel sonuçlar aldık. Yoğun katılım olduğunu görüyoruz. Göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı halkımıza, bize verdiği imkan ve destekten dolayı Belediye Başkanımız Dr. Hüseyin Yaralı´ya teşekkür ederim."

Bu arada ilçede atık ilaç toplama kampanyası 3 gün daha belediyede devam edecek. 3 günün sonunda ilaç toplama kampanyası ilçedeki eczaneler tarafından devam ettirilecek.

Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan Bilgiç ve İsmail Ceylan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Belediye Meclisi üyeleri, Eczacılar ve bazı vatandaşlar da katıldı.



Kötü koku gelince ortaya çıktı: Boş arazide kadın cesedi bulundu

Silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 17.01.2017 16:48:00 486 0

Tarih: 17.01.2017 16:48

Haberi Sesli Oku