ATİH ORTAOKULU’NDAN ELVİN HALİME ÖZYEŞİL BÖLGE İKİNCİSİ OLDU

ADİL AKA
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen “Buzulların Korunması” konulu kompozisyon yarışmasında, Manisa’nın Demirci ilçesi Fatih Ortaokulu 7/C Sınıfı öğrencilerinden Elvin Halime Özyeşil, “Eriyen Buzullar ve Kaybolan Değer: Su” başlıklı yazısıyla İzmir, Manisa ve Uşak illerini kapsayan DSİ İkinci Bölge kompozisyon dalında 2. oldu.
Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart’ta tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır. Bu kapsamda 2025 yılı için yapılan yarışmada ödül alan Elvin Halime Özyeşil, velisi Taner Özyeşil, Okul Müdürü  Öznur Armutçu ve Danışman Öğretmeni Ahmet Çimen, İzmir’de bulunan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü II. Bölge Müdürlüğü’ndeki ödül törenine katıldı.
Ödülünü Devlet Su İşleri II. Bölge Müdürü Hüseyin Koray’ın elinden alan Özyeşil, sevincini ailesi ve öğretmenleri paylaştı.
Okul Müdürü Öznur Armutçu,”Ortaokul Türkçe dersi kapsamında yazma kazanımlarını okul dışındaki yarışmalara katılarak pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Fatih Ortaokulu, yazmaya ilgi duyan öğrencilerin bu yöndeki başarılarını ulusal yarışmalarla tescil ettirmeye devam ediyor. Öğrencilerini yazma becerilerini göstermelerine olanak sağlayan yarışmalara dâhil eden öğretmenlerimizin yönlendirmesiyle, DSİ’nin düzenlediği Dünya Su Günü yarışmasına katılım sağlandık”dedi. 
Fatih Ortaokulu Müdürü Öznur Armutcu şöyle devam etti “Fatih Ortaokulu’nda  başarı asla tesadüf değildir. Önceki yıllarda bu yarışmada bir defa Türkiye birinciliği, iki defa ise bölge üçüncülüğü kazanmıştık. Bu sene ise Elvin’imiz bizi sevindirdi. Okumak ve yazmak birbirinin yol arkadaşıdır. Düzenli okuyarak birikimini kâğıda dökme becerisi kazanılır. Öğrencimizin hazırlanmasında emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Ahmet Çimen’i, öğrencimizi ve ailesini gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

SOLOTÜRK'ten Demirci'de muhteşem gösteri

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.03.2025 09:59:00 1288 0

Tarih: 26.03.2025 09:59 Güncelleme: 26.03.2025 09:59
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00