ATİH ORTAOKULU’NDAN ELVİN HALİME ÖZYEŞİL BÖLGE İKİNCİSİ OLDU

ADİL AKA
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen “Buzulların Korunması” konulu kompozisyon yarışmasında, Manisa’nın Demirci ilçesi Fatih Ortaokulu 7/C Sınıfı öğrencilerinden Elvin Halime Özyeşil, “Eriyen Buzullar ve Kaybolan Değer: Su” başlıklı yazısıyla İzmir, Manisa ve Uşak illerini kapsayan DSİ İkinci Bölge kompozisyon dalında 2. oldu.
Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart’ta tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır. Bu kapsamda 2025 yılı için yapılan yarışmada ödül alan Elvin Halime Özyeşil, velisi Taner Özyeşil, Okul Müdürü  Öznur Armutçu ve Danışman Öğretmeni Ahmet Çimen, İzmir’de bulunan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü II. Bölge Müdürlüğü’ndeki ödül törenine katıldı.
Ödülünü Devlet Su İşleri II. Bölge Müdürü Hüseyin Koray’ın elinden alan Özyeşil, sevincini ailesi ve öğretmenleri paylaştı.
Okul Müdürü Öznur Armutçu,”Ortaokul Türkçe dersi kapsamında yazma kazanımlarını okul dışındaki yarışmalara katılarak pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Fatih Ortaokulu, yazmaya ilgi duyan öğrencilerin bu yöndeki başarılarını ulusal yarışmalarla tescil ettirmeye devam ediyor. Öğrencilerini yazma becerilerini göstermelerine olanak sağlayan yarışmalara dâhil eden öğretmenlerimizin yönlendirmesiyle, DSİ’nin düzenlediği Dünya Su Günü yarışmasına katılım sağlandık”dedi. 
Fatih Ortaokulu Müdürü Öznur Armutcu şöyle devam etti “Fatih Ortaokulu’nda  başarı asla tesadüf değildir. Önceki yıllarda bu yarışmada bir defa Türkiye birinciliği, iki defa ise bölge üçüncülüğü kazanmıştık. Bu sene ise Elvin’imiz bizi sevindirdi. Okumak ve yazmak birbirinin yol arkadaşıdır. Düzenli okuyarak birikimini kâğıda dökme becerisi kazanılır. Öğrencimizin hazırlanmasında emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Ahmet Çimen’i, öğrencimizi ve ailesini gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.03.2025 09:59:00 917 0

Tarih: 26.03.2025 09:59
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00