Anahtar Kelimeler: Askeri birlikte enfeksiyon

Askeri birlikte enfeksiyon 
- Manisa´daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında çok sayıda askerin etkilendiği enfeksiyonda 1 asker hayatını kaybetti, 54 asker tedavi altına alındı
- Piyade Er Hüsnü Özel´in yemin töreni için gelen annesi Gülhan Özel, oğlunun naaşını aldı 
- Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer: 
- "Maalesef bir askerimiz hayatını kaybetti"
- ?Henüz daha adli tıp raporu gelmediği için çocuğumuzun ölüm sebebi belli değil. Ama ilk muayenede hekimler ölümün enfeksiyonel değil, belki bir başka sebebe bağlı olabileceği konusunda fikir beyan ettiler?
- ?Tugay Komutanlığında Sağlık Müdürlüğü kriz masası kurdu? 
- ?Enfeksiyondan dolayı 23, 24 ve bugün itibariyle tüm sağlık birimlerimize toplam 350 askerimiz sevk edildi?

(Fotoğraflı)

Sadık Cangel - Aykut Yeniçağ - Atakan Şen - Kamil Akyol 
MANİSA (İHA) - Manisa´nın Yunusemre ilçesindeki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında çok sayıda askerin etkilendiği enfeksiyonda 1 asker hayatını kaybetti, biri yoğun bakımda olmak üzere 54 asker ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Piyade Er Hüsnü Özel´in yemin töreni için gelen annesi Gülhan Özel oğlunun naaşını İzmir Adli Tıp Kurumundan askeri törenle teslim alırken, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer enfeksiyon rahatsızlıklarından dolayı son 3 günde 350 askerin hastanelere sevk edildiğini açıkladı. 
Manisa´nın Yunusemre ilçesindeki 1. Piyade Er Eğitim Tugayında önceki gün meydana gelen ve sebebi henüz tespit edilemeyen enfeksiyon nedeniyle Kırşehir´in Mucur nüfusuna kayıtlı Piyade Er Hüsnü Özel bu gece saat 01.40´da kaldırıldığı Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden askerin cenazesi, oğlunun Cuma günü yapılacak yemin töreni için gelen annesi Gülhan Özel tarafından askeri törenle İzmir Adli Tıp Kurumundan teslim alındı. Hayatını kaybeden Özel´in babası Recep Özel´in 2 yıl önce pankreas rahatsızlığından dolayı hayatını kaybettiği öğrenilirken, cenazeyi teslim alan aile gözyaşlarına hakim olamadı.
Kışlada yaşanan enfeksiyondan dolayı bir askerin de Merkezefendi Devlet Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altında olduğu öğrenilirken, durumu ciddi olan 54 askerin de Manisa Devlet Hastanesi ve Merkezefendi Devlet Hastanesindeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi. 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında enfeksiyondan çok sayıda askerin etkilendiği ve Tugay Komutanlığı içindeki 5. Koğuşun revire çevrilerek doktor ve hemşireler tarafından birlik içinde de tedavilerin yapıldığı öğrenildi.

Tugay içinde kriz masası oluşturuldu
Manisa´nın Demirci ilçesinde bulunan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı açıklamada, "Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayımızda acemi er eğitimini tamamlayıp yarın yemin merasimiyle dağıtıma çıkacak yaklaşık 6 bin erimizin barındığı batı kışla ve doğu kışlamızda 23 Mayıs ve 24 Mayıs günlerinde şimdilik sadece bakteriyel bir bağırsak yolları enfeksiyonu teşhisi koyduğumuz bir rahatsızlık tespit edildi. Bu rahatsızlık sebebiyle 23 Mayıs, 24 Mayıs ve 25 Mayıs bugün tarihleri itibariyle tüm sağlık birimlerimize toplam 350 askerimiz sevk edildi. Bir taraftan bu çocuklarımızın tedavileriyle ilgilenilirken, öte yandan bu bakteriyel enfeksiyonun kaynaklanma sebebini bulmak için de tüketim maddelerinden örnekler alınarak laboratuvara gönderildi. Kuvvetle muhtemel bu akşama kadar bir işaret verir. Ama şu anda bu bakteriyel enfeksiyonun kaynağı konusunda bir tespit sahibi değiliz. Bu sabahtan itibaren Tugay Komutanlığında sağlık teşkilatımız bir kriz masası kurdu. Orada Manisa Valiliğimizin emriyle bir koğuş revire dönüştürüldü. 5 hekimimiz ve yardımcı sağlık personelimiz Tugay Komutanlığında çocuklara müdahale ediyor. Sabahtan bu saate kadar bu geçici polikliniğe müracaat eden askerlerimizden 9´u daha devlet hastanelerine sevk edildi. Böylece şu anda devlet hastanelerinde bu enfeksiyon sebebiyle tedavi altına alınan er çocuk sayımız 54´e çıktı. Bu sabah 46 çocuğumuz hastanedeydi. Bu 46+9 toplam 54 çocuğumuzdan sadece 1 tanesinin seyri biraz daha ciddi tedaviyi gerektirdiği için yoğun bakıma alındı ancak hayati tehlikesi yok. Bu arada ne yazık ki Batı Kışlada bir çocuğumuz gece saat 01.40´ta Hakk´ın rahmetine kavuştu. Kamuoyu belki bu enfeksiyonla bağlantılayacaktır ancak ölümün bu enfeksiyona bağlı olduğuna dair herhangi bir bulgu yok. Çocuğumuz vefatına müteakip adli tıbba gönderildi. Ailesi geldi. Ailesini de gönderdik. Henüz daha adli tıp raporu gelmediği için çocuğumuzun ölüm sebebi belli değil. Ama ilk muayenede hekimler ölümün enfeksiyonel değil, belki bir başka sebebe bağlı olabileceği konusunda fikir beyan ettiler. Şu anda enfeksiyon durumunun önü alındı. Her türlü tedbirle arkadaşlarımız takip ediyorlar. Bize de vefat eden Mehmetçiğimiz için Allah´tan rahmet dilemek, diğer çocuklarımız için de geçmiş olsun dileklerimizi iletmek düşüyor. Vali Yardımcısı arkadaşlarımın başkanlığında Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz ve Tugay Komutanlığımız müştereken olayla ilgili kriz masası çerçevesinde yapılması gereken her şeyi yapıyorlar. Endişeye mahal yok ama tabi ki çocuklarımız için de üzücü" dedi.

?Enfeksiyonun kaynağını bilmiyoruz?
Enfeksiyonun kaynağı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını aktaran Vali Güvençer şunları söyledi:
"Şu anda sadece tıbbi anlamda bir bakteriyel enfeksiyonla karşı karşıyayız. Ama bu bakteriyel enfeksiyonun kaynağı ve sebebinin ne olduğu konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Belki laboratuvar tetkikleri sonrasında bir işaret alabiliriz. Ama şu an bir zehirlenme değil bu enfeksiyon. Ama bu enfeksiyonun kaynağı konusunda bir bilgi sahibi değiliz."



Motosiklet iş yerine girdi, kask hayat kurtardı

Manisa’da zehir tacirlerine geçit yok: 64 kök kenevir, 335 gram esrar ele geçirildi

Akhisar'da patlayan lastik faciaya yol açtı: 1 ölü, 3 yaralı

Dört Eylül İlkokulu’nda eğitim yılı Yeşil Vatan temasıyla açıldı

Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 25.05.2017 15:19:19 603 0

Tarih: 25.05.2017 15:19 Güncelleme: 25.05.2017 15:19
Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri
8.09.2025 17:26:00