Son Dakika

TARIM - Sakarya´da aşırı yağış sonucu 150 bin dekar tarım arazisi sular altında kalırken, çiftçinin zararının ise 45 milyon TL olduğu açıklandı. Ziraat Odası Başkanı Şenoğlu, çiftçinin acilen uzun vadeli krediye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağış sonucu Erenler ilçesine bağlı bir çok mahallede su baskınları meydana gelmiş, tarım arazileri sular altında kalmıştı. Zarar gören tarım arazilerini gezen ve incelemelerde bulunan Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Sakarya´da 150 bin dekar tarım arazisinin sular altında kaldığını, bunun da çiftçiye olan zararının 45 milyon TL olduğunu söyledi. Su baskınları oluşan tarım arazilerinin halen daha sular altında olduğunu ifade eden Şenoğlu, çiftçinin artık kabak ekme şansı olmadığını ifade etti.
Ani ve yoğun yağışlara karşı Devlet Su İşleri ile Büyükşehir Belediyesinin ara kanalları büyütüp, kılçık kanalları temizlemesi gerektiğini belirten Şenoğlu, ?Ani baskınlarda suyun çok çabuk bir şekilde çekilmesi için tedbirler alınması gerekiyor. Bunu acilen istiyoruz. Sakarya´da gayri safi milli hasılanın yüzde 24´ünü tarım sektörünü karşılıyor. Çiftçi para dökemediği zaman piyasaya, piyasa kitlenecek. Hem devlete, hem çiftçiye hem de esnafa zarar? dedi.
Çiftçileri de tarım sigortası konusunda uyaran Şenoğlu, ?Çiftçi kardeşlerimiz arazideki kanalları tıkamayın, ağaç dikmeyin. Temiz tutalım bu tip afetlerde su arazimizi hızla terk etsin. Tarım sigortamızı yaptıralım. Devlet sigortalı olan çiftçinin zararının yarısını karşılıyor. En azından Tarım Sigortasını yaygınlaştırırsak bu felaketlerden daha az zarar görürüz? diye konuştu.
Başkan Şenoğlu, Sakarya´da çiftçilerin zararının karşılanması ve çiftçimizin tekrar üretim yapabilmesi açısından acilen uzun vadeli bir krediye ihtiyacı olduğunu söyledi



Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.06.2015 14:40:42 660 0
Tarih: 27.06.2015 14:40 Güncelleme: 27.06.2015 14:40
Haberi Sesli Oku