SANAT - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı´nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı´nın katkıları, Eczacıbaşı Holding´in ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir Goethe Enstitüsü ve İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, opera ve dans severlere farklı bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.  30 Mayıs 2019 Perşembe akşamı 21.00´de DEÜ. Sabancı Kültür Sarayı´nda İspanyol Efsanesi Carmen, köklerine dönüyor. Günümüzün en iyi Flamenko Topluluklarından De Sangre Y Raza Flamenco Company, Juan Manuel Prieto´nun koreografisiyle tutkulu aşkın asi kızı Carmen´i yorumluyor.

         Fransız besteci Georges Bizet´nin konusunu Prosper  Mérimée´in Carmen adlı kısa romanından alan dört perdelik operası 1875´deki ilk sahnelenişinde genel ahlaka aykırı bulunup ret edilse de bestecisinin ölümünden sonraki sahnelenişinde büyük yankı uyandırır. Carmen, çevresindeki tartışmalar, çatışmalar, tereddüt ve ön yargılar ne olursa olsun günümüzde bu eser opera repertuarının en çok ilgi toplayan eseri konumundadır.

33. Uluslararası İzmir Festivali´nde İspanyol köklerine geri dönen Carmen,  Flamenko´nun ana vatanı olan Seville´den esinlenen Bizet´in temasını ve Carmen´i yeni Flamenko ruhuyla harmanlıyor. Fransız romanına dayanan bu bale, Bizet´in opera versiyonunda gösterilen femme-fatale klişesini sökerek, Carmen´i kendisini çevreleyen uyumluluk ve klişelerden yararlanan, zamanının ilerisinde olan, mücadele eden bağımsız bir kadın olarak gösteriyor.  

Olağanüstü müziği ve harika danslarıyla Carmen By Mérimée, 30 Mayıs 2019 akşamı İzmirlileri DEÜ. Sabancı Kültür Sarayı´nda bekliyor. Etkinliğin az sayıda kalan biletlerine Biletix´den ulaşmak mümkün.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 29.05.2019 17:28:37 1645 0

Tarih: 29.05.2019 17:28
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00