SANAT - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı´nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı´nın katkıları, Eczacıbaşı Holding´in ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir Goethe Enstitüsü ve İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, opera ve dans severlere farklı bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.  30 Mayıs 2019 Perşembe akşamı 21.00´de DEÜ. Sabancı Kültür Sarayı´nda İspanyol Efsanesi Carmen, köklerine dönüyor. Günümüzün en iyi Flamenko Topluluklarından De Sangre Y Raza Flamenco Company, Juan Manuel Prieto´nun koreografisiyle tutkulu aşkın asi kızı Carmen´i yorumluyor.

         Fransız besteci Georges Bizet´nin konusunu Prosper  Mérimée´in Carmen adlı kısa romanından alan dört perdelik operası 1875´deki ilk sahnelenişinde genel ahlaka aykırı bulunup ret edilse de bestecisinin ölümünden sonraki sahnelenişinde büyük yankı uyandırır. Carmen, çevresindeki tartışmalar, çatışmalar, tereddüt ve ön yargılar ne olursa olsun günümüzde bu eser opera repertuarının en çok ilgi toplayan eseri konumundadır.

33. Uluslararası İzmir Festivali´nde İspanyol köklerine geri dönen Carmen,  Flamenko´nun ana vatanı olan Seville´den esinlenen Bizet´in temasını ve Carmen´i yeni Flamenko ruhuyla harmanlıyor. Fransız romanına dayanan bu bale, Bizet´in opera versiyonunda gösterilen femme-fatale klişesini sökerek, Carmen´i kendisini çevreleyen uyumluluk ve klişelerden yararlanan, zamanının ilerisinde olan, mücadele eden bağımsız bir kadın olarak gösteriyor.  

Olağanüstü müziği ve harika danslarıyla Carmen By Mérimée, 30 Mayıs 2019 akşamı İzmirlileri DEÜ. Sabancı Kültür Sarayı´nda bekliyor. Etkinliğin az sayıda kalan biletlerine Biletix´den ulaşmak mümkün.



Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti

Cinsel saldırı suçundan aranan şüpheli yakalandı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

MASKİ’de öncelik iş sağlığı ve güvenliği

Başkan Balaban zabıtayı unutmadı

İşyerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Şampiyonlar Alaşehir'de alkışlarla karşılandı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 29.05.2019 17:28:37 1705 0

Tarih: 29.05.2019 17:28 Güncelleme: 29.05.2019 17:28
Haberi Sesli Oku
6.09.2025 20:09:00