Saruhanlı İlçesinde 2014-2015 yılı avlanma sezonu açıldı. İlçede doğaya yeni keklik bırakıldığı için 2 yerleşim yerinde av yasağı devam ediyor.

 Saruhanlı Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Şevket Kurular, Krdelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada ilçedeki avlanma sezonunun 23 Ağustos tarihi itibariyle başladığını duyurdu.

 Avlanma sezonunda, birinci grupta yer alan bıldırcın ve üveyik avının 27 Ocak 2015 tarihinde sona ereceğini belirten Kurular, ikinci grupta yer alan kınalı keklik, çil keklik ve tavşan gibi hayvanların avlanma sezonunun ise 13 Ekim 2014’de başlayıp 27 Ocak 2015’te tamamlanacağını kaydetti.

 Kulüp Başkanı Kurular, kaya güvercini, ördek, çulluk ve karatavuk türü kuşları kapsayan üçüncü grup avlanma sezonunun da 13 Ekim 2014’de açılıp, 24 Şubat 2015’te kapanacağını, 18 Ağustos 2014’de başlayan ala karga ve saksağan avının da yine 24 Şubat’ta sona ereceğini söyledi.

 Domuz ve çakal gibi memeli hayvanlarda ise 23 Ağustos’ta başlayan avlanma sezonunun 24 Şubat 2015’te tamamlanacağını anlatan Kurular, yaban tavşanı, ada tavşanı, tilki, kaya sansarı ve ağaç sansarının avlanma sezonunun da 13 Ekim 2014’de başlayıp, 27 Ocak 2015’te sona ereceğini dile getirdi.

 Avlanma günlerinin Çarşamba, Cumartesi ve Pazar olarak belirlendiğini ifade eden Kurular, Domuz avının ise Salı, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri yapılabileceğini söyledi.

 Gece avının kesinlikle yasak olduğunun altını çizen Kurular, ilçede av yasağının devam ettiği yerleri de şöyle sıraladı: Yeniosmaniye ve Gümülceli mahalleleri

23 ağustos’ta açılan yeni av sezonunda, dernekte faal olarak avcılık yapan 50 belgeli avcı bulunduğunu söyleyen avcılar kulübü başkanı Kurular, avcıların belgelerini almadan ava çıkmamaları gerektiğini hatırlatarak belge verme çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydetti.

 

-BU YIL KAÇAK AVCILARLA MÜCADELE YILI İLAN EDİLDİ-

 

Avcılık ve Yaban-Av Hayatı Koruma Konfederasyonu (AYHAK) önerisiyle 2014 yılını kaçak avcılıkla mücadele yılı olarak ilan eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü bu konuda gerekli koruma ve kontrol faaliyetleri için girişimlerini başlattığını belirten Kurular, “Biz de bilinçli avcılar olarak bu kararı hem uyacağız hem de takibi konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğiz” dedi.

 

Kaçak avcılığın hem avcılara hem de doğaya zarar verdiğini ifade eden Başkan Kurular, “Avcılar, ‘çantacılık’ dediğimiz kaçak avcılığı yapmasın. Avın serbest olduğu zamanlarda milli her türlü evraklarını alıp öyle avlansınlar. Avcıların evraksız ve izinsiz avlanmaları sırasında yakalandıkları takdirde ceza kesilir, avcının tüfek ve tesisatı alınır. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Avcı arkadaşlarımızı kanunlara göre hareket etmeleri konusunda uyarıyoruz” diye konuştu.

Kurular, sadece Bıldırcın, Üveyik ve domuz avının serbest olduğu bunun dışında bir av hayvanının avlanmasının da yasak olduğu söyledi. 



Vali Özkan’dan Kula ve Selendi ilçelerine ziyaret

Manisa’nın yeni Valisi Özkan'dan ilk açıklama: "Manisa'nın kalkınması ve vatandaşın mutluluğu için çalışacağız"

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu

Anne Oğul gözyaşları arasında toprağa verildi

Vali Ünlü, veda ziyaretlerine başladı

Saruhanlı'da Lunapark ve Hediyelik Eşya Sergilerine Büyük İlgi

Vali Ünlü'den duygusal veda konuşması

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

17. Altın Üzüm ve Kültür Festivali Başlıyor...

Dışişleri Bakanı Fidan Saruhanlı’ya geldi

Narin için ismini değiştirdi

Narin ve kadın cinayetiyle hayattan koparılan kadınların isimleri formaya yansıdı

Vali Enver Ünlü, Saruhanlı İlçesini Ziyaret Etti

Somalı madencilerinin ailelerini üzen karar

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlandı

Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlandı

Dilan ve Engin Polat’ın yargılanmasına başlandı

Saruhanlı’da üzüm sergilerini yağmur vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 27.08.2014 18:04:46 0

Tarih: 27.08.2014 18:04

Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri