Anahtar Kelimeler:

SAĞLIK - Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Memorial Kayseri Hastanesi Dermatoloğu Uzm. Dr. Sema Karaoğlu, kozmetik ürün ve şampuan etiketlerinde görülen bazı maddelerin kanserojen etkileri bulunabileceğini söyledi. 
Kozmetik ve şampuan etiketlerinde yer alan maddelerle ilgili açıklamada bulunan Dr. Karaoğlu, söz konusu maddelerin, sürekli maruziyette vücutta birikerek bazı sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti. Dr. Karaoğlu, şunları söyledi: 

Çok köpüren şampuana şüpheyle yaklaşılmalı 
?Etiketlerde şu maddelerin isimlerini gördüğümüzde o ürünlerden uzak durmalıyız. Bunlar; paraben, formol, asetaldehid, dioksean etilen oksit formaldehit, dietilamin, trietilamin, metilamin, hidroksikinon, kurşun dioksi ( bazen oksinol, polisorbat, polietilen gibi isimlerle de görülebilirler) gibi maddelerdir. Yine şampuan ve vücut jellerinin içinde bulunan ve köpürmeyi sağlayan sodyum lauril sülfat da dikkat edilmesi gereken bir kimyasaldır. Bu zararlı kimyasallar sürekli maruziyette yıllar içinde vücutta birikerek kanserojen etki gösterebilirler. Sodyum lauril sülfat köpürmeyi sağlar, bebe şampuanları ve kaliteli şampuanlarda bu madde kullanılmaz. Kozmetiklerin içeriklerinde bu ürünleri gördüğümüzde bunlardan uzak durmalıyız dedi. Bunlar zaman içinde hormonal bozukluklara, kısırlıklara, kanserojen değişimlere neden olabilirler. 

?Her gün ıslanıyoruz ama yıkanmıyoruz? 
Dr. Karaoğlu, ?Çoğumuz her gün duş alıyor yani ıslanıyoruz ama gerçekte iyi yıkanmıyoruz? dedi. Saçımızı, içeriğini çoğu zaman bilmediğimiz, sodyum lauril sülfat içeren şampuanlarla yıkıyor, sonra da vücudumuzdan akıtıp adeta deri den de emilsin diye uğraşıyoruz. Duşta kese- lif yapmadığımız zaman, kimyasalları da vücudumuzdan yeterince arındıramayız. Çocuk denecek yaşta başlayan kontrolsüz kozmetik kullanımı, zaman geçtikçe biriken etkileri nedeniyle, hormonal hastalıklara, kısırlığa ve kanser oluşumuna yol açabilir. Gençler kozmetik kullanımına çok erken başlamamalıdır. Sağlığımız için olabildiğince kimyasal maruziyetlerden kaçınmalıyız? diyerek sözlerini tamamladı. 



CUMHURİYET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM ACAR’A ANLAMLI ZİYARET

Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği’nden Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı'da Minikler Sordu Başkan Ekrem Cıllı Yanıtladı

Saruhanlı'da vefat..

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE

Saruhanlı'da vefat...

Bir Dize Bir Ezgi – Şiir ve Müzik Buluşması Saruhanlı Serdar Yaralı Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı eTwinning 2. Uygulamalı Çalıştayı Gerçekleştirildi

SARUHANLI YEDİ EYLÜL ORTAOKULU BADMİNTON YILDIZ KIZ TAKIMI MANİSA İL ŞAMPİYONU!

Başkan Cengiz'den Başkan Cıllı'ya ziyaret

Uykudaki eşinin boğazını keserek öldürmüştü! İlk ifadesi ortaya çıktı: Kanlı bıçağı yıkayıp bulaşıklığa koymuş

Saruhanlı’da Şehit Ailesine Vefa O Odada Duygusal Anlar

Manisa’da kan donduran olay! 83 yaşındaki cani koca eşini uyurken öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli Mahallesi’nde Üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Kolcu Home Design & Yapı Saruhanlı’da Hizmete Açıldı

GÖRDES ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’DA TANER BATUR GÜVEN TAZELEDİ

Saruhanlı Almış Şentürk MTAL “Okulum Temiz Belgesi”ni Gururla Aldı

SARUHANLI İÇİN METEOROLOJİK UYARI Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 1.08.2018 08:47:22 715 0
Tarih: 01.08.2018 08:47 Güncelleme: 01.08.2018 08:47
Haberi Sesli Oku