SARUHANLI - Yaz aylarının gelmesiyle artan sıcaklar, trafik kazalarını da beraberinde getirdi. Ülkemizde meydana gelen kazaların yarıdan fazlasının uykusuz araç kullanmaktan meydana geldiğini söyleyen Şoförler Odası Başkanı Mehmet Arguz, sıcak havanın da uykusuzluğa neden olduğunu ifade etti.

Son günlerde Saruhanlı ve çevre ilçelerde meydana gelen trafik kazalarının büyük bir bölümünün aşırı sıcaklar ve uykusuz araç kullanmaktan kaynaklandığını dikkat çeken Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ?Havaların aşırı sıcak olması nedeniyle özellikle uzun yola giden kamyon şoförlerinin dikkatli davranmalarını.  Trafiği tehlikeye düşürecek aşırı sürat ve hatalı sollamadan kaçınmalarını istiyoruz. Yoruldukları zaman uygun bir yere çekerek dinlenmeleri, yola daha sonra devam etmeleri daha sağlıklı olacaktır.? Dedi. 

Arguz, tonajı düşük araçlara fazla yük sarılmaması gerektiğinin de altını çizerek, ?Sürücüler 3 kuruş fazla kazanayım diye aracına haddinden fazla mal yüklüyor. Bu da olası bir kazayı kaçınılmaz hale getiriyor. Mal geri kazanılır ama can asla. Bunun için şoförlerin bu konuya da dikkat etmesi gerekli. Diğer yandan ülkemizde hala emniyet kemeri kullanılmıyor. Buna karşılık ta aşırı hız yapılıyor. Sürücülerimizi bu konuda uyarıyor, daha duyarlı davranmalarını istiyorum.? diye konuştu.

Yaz aylarında büyük artış gösteren motor kullanımını da vurgu yapan Oda Başkanı Arguz, velileri uyararak ?Çocuğumuza okul hediyesi olarak motor almayalım. Ehliyetsiz ve kasksız motor kullanmak suçtur. Bu bir yana dursun olası bir kaza evladımızı geri getirmez.? şeklinde konuştu.



Çınarobaspor hükmen galip: 0-3

Akhisar'daki zincirleme kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Saruhanlı'da trafik kazası: 2 'si çocuk 4 kişi yaralı

Saruhanlı'da feci ölüm...

Akhisar'da zincirleme kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa FK - Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 – Adana Demirspor: 0

Turgutlu’daki Kış Konseri’nde Salon Doldu Taştı, Başkanlar Yere Oturdu

Yunusemre'de kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten milli güreşçiye tebrik

Saruhanlı'da vefat...

Manisa’da 112 litre sahte içki ele geçirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde fizik tedavi hizmeti başladı

5. KEMALPAŞA DAMLACIK DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 21.06.2016 10:43:39 696 0
Tarih: 21.06.2016 10:43 Güncelleme: 21.06.2016 10:43
Haberi Sesli Oku