Bu yıl da ikincisi düzenlenen Selendililer günü nedeniyle yurdun değişik bölgelerinde ikamet eden Selendililer, ilçe girişinde atlı cirit takımları ve Selendililer tarafından karşılandı.

Yöresel yemeğin ardından cirit oyunları oynandı. Akşamına ise gecede açılış 3 Eylül şehir stadında açık hava halk konseri verildi

Ankaralı Ayşe’nin sahne aldığı gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nurullah Savaş, "Bugün birlik günü bu gün eğlence günü bu eğlencenin yapılmasında bizlerin her zaman yanında olan Hemşeri derneklerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından geçmiş dönem belediye başkanlığı yapan Belediye eski başkanlarına plaket verildi.

Selendililer Derneği adına konuşan Salihli Selendililer Derneği Başkanı Abidin Özcan ise, "Selendi doğmuş ama kendi geleceğini Selendi`de görmemenin çaresizliği içinde göç etmek zorunda kalan hemşerilerim bundan sonra güçbirliği yaparak el ele vererek bu ilçenin talihini değiştirmek için çalışıyor. Bunun da ilk kıvılcımını bu gün gördük bizleri bir araya toplayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Ankaralı Ayşe türküleri ile herkesi coşturdu. Sahneye çıkarken plastik ayakkabılarını giyen ardından oyalı yazma bağlanan Ankaralı Ayşe`nin hareketli türküleri Selendi’yi yerinden oynattı.

Bir birinden güzel türkülerini söyleyen Sanatçı Ankaralı Ayşe yaptığı kıvrak hareketler ile de bol bol alkış aldı. Selendililer gününe Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Selendi derneklerinin başkanları, oda başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.



Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
2.09.2013 15:45:56 1470 0

Tarih: 02.09.2013 15:45
Haberi Sesli Oku
17.04.2025 15:49:00