Anız ve orman yangınlarına karşı, Manisa’da ‘Biçerdöverlere’ sıkı denetim
Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki hububat hasadı sezonunun başlamasıyla birlikte biçerdöver denetimlerini artırdı. Hem verim kaybını azaltmak hem de çıkabilecek yangınlara karşı önlem almak amacıyla yapılan denetimlerde, sürücü belgeleri, dane kayıpları ve yangın güvenliği ön planda tutuluyor.
Müdürlük, biçerdöver operatörlerinin Biçerdöver Operatör Belgesi ya da G sınıfı sürücü belgesi olmadan hasat yapmalarına kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtti. Ayrıca hasat sırasında oluşan dane kaybı oranının %2'yi geçmemesi gerektiği vurgulandı.
Biçerdöverlerde en az iki adet 6 kilogramlık dolu yangın tüpü bulundurmanın zorunlu hale getirildiği bildirildi. Müdürlük, özellikle artan hava sıcaklıklarının yangın riskini yükselttiğine dikkat çekerek, üreticileri ve biçerdöver sahiplerini şu konularda uyardı: Hasat sırasında tarlada dolu su tankeri bulundurulmalı, Arazide sigara içilmemeli, Biçim yüksekliği arazi yapısına göre ayarlanmalı, Aşırı sıcaklık ve şiddetli rüzgar anlarında biçime ara verilmeli.
Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin bu kurallara uymalarının hem kendi ürünleri hem de çevredeki alanlar için büyük önem taşıdığını belirtti. Denetimlerin hasat süreci boyunca aralıksız devam edeceği bildirildi.



Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

Erhan Dumlu, İYİ Parti’den Manisa İl Başkan Adaylığını Açıkladı

Saruhanlı'da vefat...

Sokak ortasında silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Saruhanlı’da 102. Yıl Coşkusu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

SARUHANLI’DA CUMHURİYETİMİZİN 102. YILDÖNÜMÜNE YAKIŞIR BİR KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Paşaköy FK gücüne güç kattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 21.06.2025 18:08:00 700 0
Tarih: 21.06.2025 18:08 Güncelleme: 21.06.2025 18:09
Haberi Sesli Oku