Anız Yakana Para Cezası

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde, hububat hasadı sonrası anız yaktığı tespit edilen kişilere yüklü miktarda para cezası uygulanacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, üreticilerin hububat hasadının ardından ikinci ürün yetiştirmek amacıyla tohum yatağı hazırlamak için geçmiş yıllarda anız yaktıklarının tespit edildiği belirtildi.

İlçede anız yakılmasının önlenmesi amacıyla, İlçe Müdürlüğü, Jandarma ve Orman İşletme Şefliği personelinden oluşan kontrol ekibi kurulduğunun bildirildiği açıklamada, bu ekibin İlçedeki arazileri dolaşacağı ve anız yakan üreticilere para cezası uygulayacağı kaydedildi.

Anız yakmanın topraktaki yararlı olan bütün bakteri ve mikroorganizmaların yok olmasına neden olduğunun vurgulandığı açıklamada şöyle denildi,

“Anız yakmak üründe verim düşüklüğü meydana getirir. Buradan çıkan duman havaya karbonmonoksit salar, havayı kirletir ve küresel ısınmayı tetikler. Anız yakmak yerine üreticiler tarlalarında sürüm işlemi yapabilirler. Bu daha akılcı bir çözümdür. Böylelikle ürünün sapları toprağa karışır ve organik gübre görevi görür. Anız yakmanın toprağa ve ürüne hiçbir faydası olmadığı gibi, zararları çoktur.”

Yetkililer, anız yakılmasının Manisa Valiliği’nin “2014/1 numaralı tebliği ile yıl boyu yasaklandığını, yasağa uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununun Ek-1Maddesinin (Ek: 26.4.2006 – 5491/23 md.) “c” bendinde Anız yakılması, çayır ve meraların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır.” İbaresi ve 6831 sayılı Orman Kanunu’nun ilgili hükümleri kapsamında cezai işlem uygulanacağını belirtti. Ayrıca anız yakanlara her dekar için 35.16 TL. idari para cezası verileceği, anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallelerde işlenmesi durumunda cezanın beş kat artırılacağı bildirildi.



Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

Genç kardeşlerden Sarıgöl ekonomisine 700 bin fidan hamlesi

Manisa'da motosiklet denetimlerinde 1,8 milyon TL ceza

Genç güreşçiler Manisa’da mindere çıktı

Manisa Kent Konseyi 2026’ya "Katılımcı ve güçlü Manisa" hedefiyle yürüyor

Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 18.06.2014 17:37:23 708 0
Tarih: 18.06.2014 17:37 Güncelleme: 18.06.2014 17:37
Haberi Sesli Oku

Asayiş

Asayiş Haberleri