Saruhanlı merkez Saruhan Mahallesi Muhtarı İbrahim Anat, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’na aday olduğunu bildirdi.

Saruhanlı’da berberlik yapan Anat, Kardelen Gazetesi ile ilçede ki esnafları ziyaret ederek, adaylığını açıkladı ve destek istedi.

Anat, ziyaret ve incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada toplumun sorunlarına karşı sorumluluk duyduğunu, bu nedenle bu sorunların çözümüne katkı sağlamak için elini taşın altına koyduğunu ifade etti.

 

Kendisinin esnaf olduğunu, esnaflığın bu ülkede zor olduğunu anlatan Anat şöyle konuştu:

“Saruhanlı’da esnafın hakkını arayacak, sorunları ile ilgilenecek bir kurum yok. Daha doğrusu var ama yok. Diğer meslek kesimlerinin kendi meslek örgütleri, kendi üyelerinin haklarını çeşitli platformlarda ararken, İşçinin memurun sendikası, eczacının, mühendisin, muhasebecinin, doktorun odası varken ve her ortamda üyelerinin haklarını ararken bizim meslek örgütümüz Esnaf ve Sanatkarlar Odası bu haliyle esnaflarımızın sorunları ile maalesef hiç ilgilenmiyor.

Bende bir esnafım ve Berberim. Esnafların sorunlarını yaşadığım için çok iyi biliyorum ve bu duruma karşı sorumluluk duyuyorum. Saruhanlı esnafımızın yanında olmak ve sorunlarını çözmek için arkadaşlarımla birlikte yola çıktık, taşın altına elimizi koyuyoruz. Bu nedenle Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına, Yönetimine adayım.”

Esnafların sorunlarını bilen, sorumluluk sahibi, dürüst, çalışkan ve dinamik bir ekip kurduklarını anlatan Anat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Arkadaşlarımızı seçerken geniş meslek gruplarının oda yönetiminde temsil edilmesine, köy ve kasabalarımızın temsil edilmesine özen gösterdik. Adaylığımızı açıklamadan önce oturduk esnafların sorunlarını masaya yatırdık ve çözümler ürettik. Bu sorunları çözebileceğimize inandıktan sonra da adaylığımızı açıkladık” dedi.

Bütün esnafları tek tek ziyaret ettiklerini ve projelerini anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Anat sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Ben Saruhanlı’da doğdum, çıraklığım dahil bütün ömrüm bu şehirde geçti. Onun için bu şehrin ve esnafının sorunlarına herkesten daha çok duyarlıyım. Arkamızı hiçbir partiye, gruba veya kuruma dayamadık, tamamen bağımsız bir ekip kurduk. Biz esnafız ve sadece esnafımıza güveniyoruz. Geçen dönemden beri dersimize çok iyi çalıştık. Esnaf arkadaşlarımızın sorunlarını, dertlerini çok iyi biliyoruz. Bu sorunlara çözümler ürettik. Seçimden seçime değil, her zaman esnafımızın yanında olacağız. Esnaflarımıza yaptığımız ziyaretlerde projelerimizi anlatıyoruz. Çok büyük ilgi ve teveccüh görüyoruz.

Esnaf Odası Başkanlığına bir makama oturmak, bir koltuğu doldurmak için talip değiliz. Çok büyük, çok ilginç, esnafımız için çok yararlı sürpriz projemiz var. Projemiz ile ilgili detayları tamamlamak üzereyiz. Kongremize birkaç gün kala bütün projelerimizi kamuoyuna açıklayacağız. Açıkladığımızda esnafımız için neler yapabileceğimizi herkes görecek.” 



Manevra yaptığı sırada denize düşen aracın sürücüsü öldü

İki yıllık husumet ölümle bitti

Saruhanlı'da vefat...

İZMİR KEMALPAŞA YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİNİN DÜZENLEDİĞİ KEŞKEK VE YAREN GECESİ 5 EKİM’DE

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI!..

Dijital ortamda 272 kişiyi 17 milyon 500 bin TL dolandıran çeteye polisten darbe

Köprülü kavşakta kaza yapan otomobil 5 metreden aşağıya ters düştü: 1 ölü, 2 ağır yaralı

Araç sahipleri dikkat! Benzine zam geldi, tabela değişti

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Sürdürülebilir Manisa için ‘Hareket’ edildi

Eşyalarını almaya gittiği evde boşanma aşamasındaki eşini boğarak öldürdü

Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu

Metin Arolat'ın cenazesi İzmir'de gözyaşlarıyla uğurlandı

Tiktok fenomeni Kübra Aykut 5. kattan atlayarak intihar etti ölmeden önceki paylaşımı dikkat çekti

Anne Oğul gözyaşları arasında toprağa verildi

Önce sevgilisini öldürdü, ardından kendini vurdu

Manisa OSB'deki fabrika inşaatında göçük: 1 işçi öldü

Şehit cenazesinde Özel'i protesto eden belediye işçileri işten çıkarıldı

Manisa'nın fosil ormanı tabiat anıtı olarak tescillendi

Saruhanlı’da Ünlü Sanatçılar Rüzgarı Esti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 18.02.2014 17:20:57 0

Tarih: 18.02.2014 17:20

Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri