SARUHANLI - Saruhanlı Anaokulu öğrencileri, Saruhanlı Adliyesini ziyaret etti.

Saruhanlı Anaokulu 3-4 yaş grubu minik öğrenciler Hâkim ve Savcılar tarafından adliye girişinde karşılanarak mahkeme salonları ve Adliye birimleri gezdirildi. 

Adliyenin çeşitli birimlerini gezen miniklerin, özellikle en çok duruşma salonları ilgilerini çekti. Burada hâkim ve savcılardan bilgi alan minikler, sordukları sorularla da görevlilere renkli anlar yaşattı. İlk kez duruşma salonuna giren minikler, suçluların içeri atıldığını ve ceza verildiğini öğrendi. Yetkililer öğrencilere Hâkimlerin, Savcıların ve Avukatların görevlerini ve suçluların yargılanma aşamasını anlattı. 

Ziyarette hukukun işleyişi ile ilgili Adliye yetkililerine sorular yönelten minkler, bu sayede Hâkim ve Savcıların sorumluluklarını daha iyi öğrenme fırsatı buldu. Adliyede hukukun işleyişini yakından incelemeyi de ihmal etmeyen miniklerin öğrenme hevesi gözlerinden okundu.

Anaokulu Müdürü Faika Serin ziyaretin sonunda Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada; ?Meslekleri tanıtmak? konulu etkinlik gezimizi çocuklarımızın toplum içerisindeki özgüvenlerini arttırmak ve ben yapabilirim ifadesinin yerleşmesi için Adliye gezimizi gerçekleştirdik. Bu nedenle bizleri hoşgörülü karşılayan personele teşekkür ediyoruz.? Dedi. 

Minikler sınıfta yaptıkları beyin fırtınasında, her mesleğin gerektirdiği bir takım özellikler olduğunu belirten Okul Müdürü Serin, her mesleğin kendine özgü kıyafeti, çalışma koşulları ve kullandıkları aletlerin farklı olduğunu öğrencilere uygulamalı olarak göstermek için bu programı düzenlediklerini belirtti. 

Öğrencilerin uygulamalı olarak meslekleri öğrenmelerinin gelişimlerine sağladığı katkıyı anlatanSerin, şunları kaydetti; ?Bu programlar sayesinde çocuklara meslekleri tanıtmaya çalışıyoruz. Bu da çocuklara küçük yaştan itibaren öğrenme becerisi kazandırıyor. Çocuklar hem meslekleri yerinde öğreniyor hem de merak ettikleri o meslekle ilgili sorularını birinci ağızdan ilgililere sorarak öğreniyor. Çok faydalı bulduğumuz bu faaliyetlerimiz önümüzdeki günlerde de farklı meslek gruplarını ziyaret ederek devam etmeyi hedefliyoruz.?



Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 17.05.2016 09:25:41 511 0

Tarih: 17.05.2016 09:25
Haberi Sesli Oku
15.04.2025 15:44:00