Türk tarımına ve üreticisine her zaman destek veren Anadolubank Tarım Bankacılığı, “Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz” projesi kapsamında “Geleneksel Anadolu Yemekleri” etkinliği düzenledi.

Anadolubank, “Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz” projesi ile üreticiler ile birlikte olmaya devam ediyor. Tavla turnuvasının ardından bu sene 35 tarım bankacılığı hizmeti veren şubesi ile şubelerin bulunduğu illerin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlik İzmir’de gerçekleşti.

Geceye, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, oda, birlik ve kooperatif başkanları-yöneticileri, üreticiler ile birlikte 600 kişi katıldı.

Geleneksel Anadolu Yemekleri adı altında geleneğimizin işlendiği proje kapsamında ilçenin köyleri gezildi ve yöresel lezzetleri en iyi yapan aşçılar arandı. Her köyden seçilen 2 kişi etkinlik gecesinde misafirlere yemeklerinin yapılışlarını şovlar eşliğinde anlattı.

Farklı köylerden gelen yerel aşçılar yemek hünerlerini sergilerken etkinliğe gelen diğer misafirler sergilenen Aşuk ile Maşuk, illüzyonist ve kum sanatı gösterileri ile güzel vakit geçirdi. 100 çeşit yemekten oluşan zengin ikramlar eşliğinde devam eden etkinlikte Sümer Ezgü sahne performansı ile tüm misafirlere eğlenceli saatler yaşattı.

“Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz” projesi kapsamında düzenlenen Geleneksel Anadolu Yemekleri etkinliğine ilişkin konuşan Anadolubank Tarım Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan şöyle dedi:

“2008’den bu yana finansmanını yaptığımız tarım sektöründe Ege üreticisinden sonra Çukurova, Akdeniz, Trakya ve İç Anadolu üreticisine de ulaştık. Türkiye’nin katma değeri en yüksek sektörlerinden ve geleceğin ekonomisinin en önemli bileşeni olan tarım sektöründe daha da büyümeyi planlıyoruz. Her sene tarım finansmanı için yeni şubeler açarak, yeni etkinlikler düzenleyerek şubelerimizin birçoğunda tarım bankacılığı yapmak istiyoruz.”

Atakan, “2012 senesinde “Tavla Geleneği” ile başladığımız ve üreticiyle doğrudan teması hedefleyen “Anadolu Geleneklerini Yaşatıyoruz” etkinliğimizde bu sene sofra kültürümüzü canlı tutmaya çalıştık. Üreticinin emeği, bankamızın finansmanı ile hasat olan gıda ürünlerimizi hep beraber ziyafete çevirdik. Önümüzdeki yıllarda “Bizden yeni şeyler duymaya hazır olun” sloganıyla tarım faaliyetlerimizi daha da büyütmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolubank Tarım Bankacılığı, Çözüm Ortakları ile Engelleri Aşıyor. Anadolubank 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiği “Engelleri Aşıyoruz” sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli çocuklarımıza akülü sandalye bağışı yapmaktadır. Projesine bu yıl tarım ortaklarını da dahil eden Anadolubank geceye katılan çözüm ortaklarının yaptıkları akülü sandalye bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 



Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Somalı şehit madencinin kızı Betül, pilotluk hayaline kavuştu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Vefat…

Aigai antik kentinde sağlık için yürüdüler

Turgutlu'da kamyonet takla attı: 2 yaralı

Muaythai Zafer Kupası'nda Saruhanlı fırtınası!

CHP Genel Başkanı Özel, Ferdi Zeyrek'in kızı Nehir'in üniversiteye kaydını yaptırdı

Tel sergiyle üzümün kalitesi 1 numara yükseliyor

Almanya’da yürümekte zorlanırken, Türkiye’de yeniden bisiklete bindi

Ayşe Begüm Onbaşı ve Can Derviş'ten Türkiye Şampiyonası'nda Çifte Altın

Torbalı'da eğitim uçağı düştü… Pilot adayı öldü!

Saruhanlı’da Vefat… Mahalleyi yasa boğan ölüm!..

Hande Ünsal Selendi’de konser verdi

Yakalanmasalardı 30 Ağustos öncesi ülkeyi kana bulacaklardı

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
26.09.2013 18:43:22 720 0

Tarih: 26.09.2013 18:43 Güncelleme: 26.09.2013 18:43
Haberi Sesli Oku
3.09.2025 09:05:00