Anahtar Kelimeler: 0

Biri Mavi, Diğeri Kahverengi

ANA – KIZIN DİKKAT ÇEKEN GÖZ RENGİ

 

DÜZLEN - Manisa'da bir anne ile kızının iki gözünün de farklı renkte olması şaşırtıyor.

 

Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Düzlen köyünde yaşayan Ayşe Ergene (47), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de kızının da doğuştan sol gözünün mavi, sağ gözünün kahverengi olduğunu söyledi.

 

Köydeki herkesin gözlerinin farklı renkte olmasına alıştığını belirten Ergene, ablası Hatice Şimşek'in de gözünün farklı renklerde olduğunu, anne ve babasında böyle bir durum olmadığını ifade etti.

 

Köy dışına çıktıklarında herkesin gözlerinin rengini gördüğünde şaşırdığını ifade eden Ergene, "Gözlerimi görenler şaşırıyor ve lens olup olmadığını soruyor. Neden böyle olduğunu soruyorlar. Ben de 'Allah böyle yarattı, bilmiyorum' diyorum" dedi.

 

Ergene, gözlerinin farklı renkte olmasının görme kusuruna neden olmadığını, bugüne kadar hiç göz doktoruna gitmediğini belirtti.

 

9 yaşındaki Rabia Ergene ise okulda arkadaşlarının ilgi odağı olduğunu belirterek, "Arkadaşlarım gözlerimin farklı renkte olmasına çok şaşırıyorlar ama beğeniyorlar. Halimden memnunum" diye konuştu.

 

Manisa Devlet Hastanesi Göz Polikliniği doktorlarından Opr. Dr. İlker Biçer, heterokromi (iki göz renginin farklı olması) durumunun nadir görüldüğünü söyledi.

 

Biçer, "Bu durum kişinin görmesinde herhangi bir bozukluğa neden olmaz. Ailesel geçiş olabileceği gibi kaza veya hastalık sonrasında da gelişebilir. Aynı gözün bir kısmı mavi, diğer kısmı kahverengi olabileceği gibi iki göz farklı renklerde de olabilir. Aynı ailede kadınlarda veya erkeklerde rastlanılabilir. İrisin renk farklılığı 200 binde 1 görülen bir durum."

 

Haber Merkezi



Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 14.03.2012 18:09:52 1693 0
Tarih: 14.03.2012 18:09 Güncelleme: 14.03.2012 18:09
Haberi Sesli Oku