MANİSA - Manisa´da 3,5 arayla işlenen iki cinayet arasındaki bağlantıyı kurarak olayın aydınlatılmasını sağlayan ve hikayesiyle en iyi 3 ambulans şoförü arasına seçilen Nevruz Karayel en iyi ambulans şoförleri yarışmasının internet üzerinden yapılan halk oylamasında destek bekliyor. 
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATT Der) tarafından bu yıl 4´üncüsü gerçekleştirilecek olan Altın Ambulans Yarışmasında hikayesiyle dikkat çeken Manisalı ambulans şoförü Nevruz Karayel yatağında uyurken boğulma sonrası kazayla öldüğü iddia edilen bebeğin aslında bir cinayete kurban gittiğini ortaya çıkardı. Ambulans şoförünün dikkati sayesinde bebeğin annesi tarafından 3,5 ay sonra işlenen başka bir cinayetle bebeğin ölümü arasında bağlantı kurulurken, annenin tek cinayet yerine iki cinayetten yargılanması sağlandı.
Hikayesi ile ATT Der tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye´nin en iyi 3 ambulans şoförünün arasına giren Nevruz Karayel Manisa´nın Şehzadeler ilçesi Nurlupınar 112 istasyonunda yaklaşık 2 senedir ambulans şoförü olarak çalışıyor. Çevresi tarafından oldukça sevilen ve güler yüzüyle dikkat çeken Karayel, vaka olmadığı zamanlarda 112 istasyonunda baktıkları Ex isimli köpekleriyle vakit geçiriyor. 31 yaşındaki Nevruz Karayel internet üzerinden 15 Mart´a kadar devam edecek oylamada en iyi ambulans şoförü seçilebilmek için destek bekliyor.
Mesleğini severek yaptığını belirten Karayel, "ATT Der tarafından düzenlenen bir yarışmada ambulansla ilgili yaşadığımız bir olay Türkiye geneline sunuluyor. Bu hikayeyi okuyanlar bizlere oy veriyor. Bu ilk etaptan sonra biz Manisa olarak Türkiye genelinde ilk üçe girdik. İlk üçte de birinci sıradaydık. Şimdi oylama yeniden halka sunuldu. Halka sunulan oylamada internet adresinden girilip oy kullanılarak oylama sistemine döküldü. Biz bu oylamada şuanda ikinci sıradayız. Manisa´yı temsil ediyoruz. Türkiye çapında yapılan bir yarışma. Yarışmanın sonunda birincilere altın ambulans ödülü verilecek sürücü kategorisinde. Ben de bunu temsil ediyorum. Oylama 15 Mart tarihinde sona erecek. İnternette altın ambulans diye yazıldığında ?Oy kullan´ diye bir yer çıkıyor. Orayı tıkladıkları zaman gmail adresiyle beraber sürücü kategorisinde oylama yapılabilecek" dedi.

İki cinayetten yargılanmasını sağladı
Karayel yarışmada ilk 3´e giren hikayesini ise şöyle anlattı: 
"26 Aralık tarihinde istasyona gelerek nöbeti devraldım. Bize ?Çocuk yatağında öldü´ şeklinde bir vaka verdiler. Vakaya gittik 3,5 aylık bir çocuk. Annesi bebeğin yatağında boğulduğunu söyledi. Üzerine yattığını beraber uyuduklarını ve öldüğünü söyledi. Ekip şefim konuyu adli olarak değerlendirdi çünkü şüpheli bir ölüm vardı. Biz vakayı adli vaka olarak girdik. Bundan yaklaşık 3,5 ay sonra aynı kadın kız kardeşini 3 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Ben de o sırada Milli Birlik Ortaokulunda ücretli öğretmenlik yapıyordum. Ölen öğrenci benim öğrencimdi. İstasyonumuzun karşı tarafı gasilhane olduğu için benim nöbetimde ?Gasilhanede senkop vakası var´ denildi. Gittik baktık benim öğrencimin velisi. Oradan çıkıp biraz konuştuk. 3,5 ay önce ölen çocuğun kendi kocasından olmadığını kız kardeşinin bildiğini ve onu kocasına söylememesi için öldürdüğünü söyledi. Bunu duyunca şok oldum. 16 yaşındaki bir öğrenciyi sırf başkasından olan çocuğundan dolayı hayatının baharında öldüren bir annenin yaptığının yanına kalmamasını istedim. Polis arkadaşlarımız var bu durumu onlara söyledim. Kız kardeşini öldürmesinin sebebi 3,5 ay önce yatakta boğularak öldüğünü söylediği bebeğinden dolayı olduğunu ve çocuğun da başkasından olduğunu söyledim. Konuya istinaden polis ekipleri olayı detaylı araştırdı çocuğun mezarı açılarak yapılan DNA testi sonucunda çocuğun başkasından olduğunu ve kız kardeşini de susturmak için öldürdüğü ortaya çıktı. Yarışmaya konu olan hikayem buydu."
Yapılan detaylı soruşturmanın ardından sadece kız kardeşini öldürmekten yargılanacak olan kadının hem kız kardeşini hem de çocuğunu öldürmekten yargılandığını kaydeden Karayel, "Manisa 112 gerçekten emek vererek, hizmet vererek 7 gün 24 saat her vakayı en ayrıntılı detayına kadar değerlendirip uygulamaya geçiren bir kurumdur. Türkiye çapında Manisa 112´nin adının duyurulması ve altın ambulans ödülünü gerçekten hak ettiğine inandığım bir kurum olduğu için Manisalılardan istediğim tek şey ellerini vicdanlarına koyarak bizlere sahip çıkması" şeklinde konuştu.
Yarışmada, https://www.altinambulans.org adresinden gerçekleştirilen oylamanın 15 Mart tarihine kadar devam edeceği öğrenildi.



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 11.03.2017 11:33:46 779 0
Tarih: 11.03.2017 11:33 Güncelleme: 11.03.2017 11:33
Haberi Sesli Oku