SARUHANLI - Amazon.com.tr Kıdemli Kategori Müdürü Dilek Bibioğlu, "Türkiye’den Avrupa’ya ihracat programı Amazon Avrupa’nın gelişmiş teknolojisi, dünya standartlarındaki lojistik altyapısı ve uzman müşteri hizmetleriyle tasarlandı. Bu, kadın girişimcilerin işlerini Avrupa genelinde büyütmeleri ve ürünlerini tanıtmaları için büyük bir fırsat." açıklamasında bulundu.

Amazon.com.tr açıklamasına göre, şirket, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Boğaziçi Kadın Liderler Zirvesi'nde "E-Ticarette Kadın Girişimciliği" isimli bir panel organize etti.

Bibioğlu burada yaptığı değerlendirmede, Amazon’un dünya genelinde küçük ve büyük ölçekli işletmelerin yeni müşterilere ulaşabilmelerine yardımcı olmak için, altyapı ve teknik hizmetlere milyarlarca dolarlık yatırım yaptığını kaydetti.

Bibioğlu, şöyle devam etti:

"Amazon dünyanın her yerinde herhangi büyüklükteki bir şirkete işini büyütme imkanı sunarak, küçük ve büyük ölçekli şirketler arasında fırsat eşitliği sağlayarak her zaman girişimcinin büyümesindeki en büyük destekçilerden biri oldu. 2018’de dünya çapında 25 binden fazla satıcımız Amazon üzerinden yaptıkları satışlarda 1 milyon dolarlık hasılatı aştı. Yakın zamanda hizmete açılan Türkiye’den Avrupa’ya ihracat programı da Amazon Avrupa’nın gelişmiş teknolojisi, dünya standartlarındaki lojistik altyapısı ve uzman müşteri hizmetleriyle tasarlandı. Bu, kadın girişimcilerin işlerini Avrupa genelinde büyütmeleri ve ürünlerini tanıtmaları için büyük bir fırsat. Ürün çeşitlilikleri ve girişimci ruhları sayesinde güçlü Türk KOBİ’lerinin dünya çapında büyük başarılara ulaşacağına inanıyoruz."

- "Satışlarımızın yüzde 50’sinden fazlası e-ticaretten geliyor"

Beyoğlu’nun eski kitabevlerinden biri olan Homer Kitabevi’nin sahibi Ayşen Boylu da, e-ticaret yolculuğuna ilişkin, "E-ticaret, İstanbul özelinden çıkıp Türkiye’deki tüm okurlarla tanışmaktı. Kitabevini açtığımda ilk hedefim İngilizce yayınlar üzerine bir koleksiyon oluşturmak ve benim gibi istediği kitabı bulmakta sıkıntı yaşayan okurlara kitapları ulaştırabilmekti. E-ticaret sayesinde bu yayınları tüm Türkiye’ye ulaştırabiliyorum, bu çok önemli bir güç." değerlendirmesini yaptı.

Ticaretin baba mesleği olduğundan söz eden Nükhet Karabacak Özkuvancı ise, SizinReyon mağazasıyla Amazon.com.tr’de ev aletleri kategorisinde satış yaptığını aktardı. E-ticaretin satışlarına çok ciddi ivme getirdiğini ifade eden Özkuvancı, "Sektör dijitalleşirken çağı yakalamamak, çağın gerisinde kalmak olmazdı. E-ticaret satışlara çok ciddi ivme getirdi, şu anda toplam satışlarımızın yüzde 50’sinden fazlası e-ticaretten geliyor." bilgilerini verdi.

- "Her kadın bunu yapabilir, kendinize güvenin yeter"

Uğurlu Alışveriş isimli mağazasıyla Amazon.com.tr’de ev aletlerinden elektroniğe çeşitli ev ürünleri satan Ecem Yaltır, 10 yıllık ev hanımlığının ardından dijital ekonomiye adım atmasıyla ilgili olarak, "Ev hanımlarının ekonomiye dahil olmasını çok önemsiyorum. Kendi evimden tek başıma giriştiğim bu iş, bugün ev hanesine katkı sağladığım gerçek bir işe dönüştü. Her kadın bunu yapabilir, kendinize güvenin yeter." ifadelerini kullandı.

LilaDükkan isimli mağazasıyla 2018 yılında Amazon.com.tr ailesine katılan Müjd"e Aybars Koyluç ise, "E-ticaretten sonra Amazon.com.tr ile Avrupa’ya açıldım. İlk ürünümü İngiltere’ye sattım, bin adetlik bir puzzle’dı. E-ticaret bana bambaşka kapılar açtı, işimi büyüttü." bilgilerini verdi.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.03.2020 05:47:00 727 0

Tarih: 06.03.2020 05:47 Güncelleme: 06.03.2020 05:47
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00