SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde Saruhanlı Kaymakamlığı ve Saruhanlı İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Saruhanlı Ziraat odası Başkanlığında tütüne alternatif olarak ekilen Çileklerden bu yıl ilk meyve hasadı yapılacak.

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz ile Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur Saruhanlı'nın Tirkeş Mahallesinde Çilek tarlalarını gezerek incelemelerde bulundu.

-Alternatif Ürün Çilek Üretimi Artacak-

Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz burada yaptığı açıklamada şunları söyledi; İlçemizde çiftçilerimiz için ilk kez uygulamaya koyduğumuz alternatif ürün çilek üretimi Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Saruhanlı Ziraat Odası ile birlikte uygulamaya geçti. Projeyi halkın yüzde 85'nin tütün üretiminden geçimini sağladığı Tirkeş mahallesinden başladık ve kısa süre sonrada hasadına başlanacak. Hasat sonunda üreticilerin elde edeceği rekolteye göre bu tip yetiştiriciliğin daha da yaygınlaştırılmasına teşvik edeceğiz. Projemizin bundan sonraki aşaması seralarda üreticileri ziyaret ederek açıkta yapılan yetiştiricilikte yaşanan sorunların sera ortamında olup olmadığını araştırarak, çiftçilere daha başarılı olmaları konusunda serada üretim teşvik edeceğiz. Üreticilerimiz teknik konularda her türlü bilgi ve desteği İlçe Tarım Müdürlüğü`ne başvurarak alabilecekler.”

Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise, Kırsal mahallelerdeki çiftçilere önerdiğimiz ürünlerden bir tanesi çilek. Şu an bu bölgede vatandaşlarımız tütün ekiyorlar. Projemiz hayata geçirildikten sonra tamamen ihracata dayalı çilek üretilmeye başlanacak. Bizler de alternatif çilek üretiminin daha geniş alanlara yayılması için çiftçilerimizi bilinçlendirme ve özendirmeye devam edeceğiz ”dedi.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 1.05.2015 15:36:05 1351 0

Tarih: 01.05.2015 15:36
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00