MANİSA´da yaz futbol okuluna gönderdikleri 15 yaşındaki çocukları Hakan Koçer´in fazla kilolarından dolayı arkadaşları tarafından alay edilmesine kızan Koçer ailesi, çocuklarına destek olmak amacıyla tanıştıkları diyetisyen kontrolünde ailece diyet yaparak 2,5 ayda 26 kilo zayıfladılar.

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesi´nde yaşamını sürdüren Koçer ailesi, çocukları 15 yaşındaki Hakan Koçer´in fazla kilolarından arkadaşları tarafından alay edilmesine kızarak 2,5 ayda ailece 26 kilo zayıfladılar. Çocukları Hakan Koçer´e destek sağlamak amacıyla yol arayışlarına başvuran aile, tanıştıkları beslenme ve diyet uzmanı kontrolünde yaptıkları diyet ile baba Ekrem Koçer 98 kilodan 90´a, anne Fatma Koçer 79 kilodan 69´a, çocukları Hakan ise 83 kilodan 75 kiloya düştü. Yeni halleriyle eski kıyafetleri içinde kaybolan aile bireyleri, fazla kilolarından kurtulmalarının mutluluğunu yaşıyor.

ARKADAŞLARI ALAY ETTİ

2,5 ayda 8 kilo vererek 75 kiloya düşen 15 yaşındaki lise öğrencisi Hakan Koçer, hayatının değiştiğini ve kilo vermek çabasının arttığını söyledi. Hakan Koçer, zayıflama hikayesine ise değinerek, ?Geçen yaz tatilinde futbol okuluna gidiyordum. Hareketleri yaparken arkadaşlarım ?Sen bu hareketleri nasıl yapacaksın´ şeklinde alay ediyordu. Futbolu bıraktım. Arkadaşlarımın bana karşı alay etmeleri devam ediyordu. Annem de ?Üzüleceksen gel diyetisyene gidelim´ dedi. Sonra diyetisten Buse Telli hocamıza geldik. Bizle çok ilgilendi. Kilo verdikten mutlu oldum. Çok iyi geçti hayatım. Arkadaşlarımda kilo verdiğimi fark etti? dedi.

?ÇOK MUTLUYUZ?

Çocuğunun üzülmesinden dolayı çocuğuna psikolojik destek sağlamak ve yanında olmak amacıyla diyete başladığını belirten anne Fatma Koçer, ?Hakan bir gün okuldan çok mutsuz geldi. Konuştuğumda arkadaşları tarafından aşırı kilolarından dolayı kendisiyle dalga geçildiğini söyledi. Üzülmemesini, birlikte diyetisyene gidebileceğimizi söyledim. Diyete hakan ile birlikte karar verdik. İkimiz Şubat ayında 15 tatilde diyetisyenimiz Buse hanıma gelerek, diyete başladık. Hakan 2,5 ayda 83 kilodan 75´e, ben 79 kilodan 69´a, eşim ise 98 kilodan 90´a düştü. Bu konuda çok mutluyuz? şeklinde konuştu.

KİLOLARDAN KORKMAYIN!

Manisa Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, gelinen süreç hakkında bilgi verdi. Telli, ?Hakan ilk geldiği zamanlar okuldaki durumundan bahsettiğinde mutsuzdu. Hakan´ın önemli olan bu süreçte yağdan vermesiydi. Bizde verdiğimiz bütün kiloları yağdan vererek ilerledik. Toplam olarak üç bireyden 26 kilo kaybımız oldu. Kilo kayıpları devam edecek. Çünkü olması gereken kilo ve yağ oranlarına göre hareket ettiğim için kilo verinceye kadar devam edeceğiz. 2,5 ayda güzel sonuçlarla karşılaştık. Kilolardan korkmak gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil. Sadece toplumsal baskıdan kaynaklı mutsuzluklar olabilir. Hiç birşey çözümsüz değil. Gerek hastalık sahibi olanlar gerekse de sağlıklı olupta kilolu olanlar bize başvurabilirler. Önemli olan kişiye özgü bir diyet. Sabit bir listeden çok uygulanabilir bir diyet olmak zorunda. Böyle olunca da evinizden 26 kilonun gitmesi mümkün? dedi. 



Kötü koku gelince ortaya çıktı: Boş arazide kadın cesedi bulundu

Silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 12.05.2016 17:13:31 1061 0

Tarih: 12.05.2016 17:13

Haberi Sesli Oku