MANİSA´da yaz futbol okuluna gönderdikleri 15 yaşındaki çocukları Hakan Koçer´in fazla kilolarından dolayı arkadaşları tarafından alay edilmesine kızan Koçer ailesi, çocuklarına destek olmak amacıyla tanıştıkları diyetisyen kontrolünde ailece diyet yaparak 2,5 ayda 26 kilo zayıfladılar.

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesi´nde yaşamını sürdüren Koçer ailesi, çocukları 15 yaşındaki Hakan Koçer´in fazla kilolarından arkadaşları tarafından alay edilmesine kızarak 2,5 ayda ailece 26 kilo zayıfladılar. Çocukları Hakan Koçer´e destek sağlamak amacıyla yol arayışlarına başvuran aile, tanıştıkları beslenme ve diyet uzmanı kontrolünde yaptıkları diyet ile baba Ekrem Koçer 98 kilodan 90´a, anne Fatma Koçer 79 kilodan 69´a, çocukları Hakan ise 83 kilodan 75 kiloya düştü. Yeni halleriyle eski kıyafetleri içinde kaybolan aile bireyleri, fazla kilolarından kurtulmalarının mutluluğunu yaşıyor.

ARKADAŞLARI ALAY ETTİ

2,5 ayda 8 kilo vererek 75 kiloya düşen 15 yaşındaki lise öğrencisi Hakan Koçer, hayatının değiştiğini ve kilo vermek çabasının arttığını söyledi. Hakan Koçer, zayıflama hikayesine ise değinerek, ?Geçen yaz tatilinde futbol okuluna gidiyordum. Hareketleri yaparken arkadaşlarım ?Sen bu hareketleri nasıl yapacaksın´ şeklinde alay ediyordu. Futbolu bıraktım. Arkadaşlarımın bana karşı alay etmeleri devam ediyordu. Annem de ?Üzüleceksen gel diyetisyene gidelim´ dedi. Sonra diyetisten Buse Telli hocamıza geldik. Bizle çok ilgilendi. Kilo verdikten mutlu oldum. Çok iyi geçti hayatım. Arkadaşlarımda kilo verdiğimi fark etti? dedi.

?ÇOK MUTLUYUZ?

Çocuğunun üzülmesinden dolayı çocuğuna psikolojik destek sağlamak ve yanında olmak amacıyla diyete başladığını belirten anne Fatma Koçer, ?Hakan bir gün okuldan çok mutsuz geldi. Konuştuğumda arkadaşları tarafından aşırı kilolarından dolayı kendisiyle dalga geçildiğini söyledi. Üzülmemesini, birlikte diyetisyene gidebileceğimizi söyledim. Diyete hakan ile birlikte karar verdik. İkimiz Şubat ayında 15 tatilde diyetisyenimiz Buse hanıma gelerek, diyete başladık. Hakan 2,5 ayda 83 kilodan 75´e, ben 79 kilodan 69´a, eşim ise 98 kilodan 90´a düştü. Bu konuda çok mutluyuz? şeklinde konuştu.

KİLOLARDAN KORKMAYIN!

Manisa Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, gelinen süreç hakkında bilgi verdi. Telli, ?Hakan ilk geldiği zamanlar okuldaki durumundan bahsettiğinde mutsuzdu. Hakan´ın önemli olan bu süreçte yağdan vermesiydi. Bizde verdiğimiz bütün kiloları yağdan vererek ilerledik. Toplam olarak üç bireyden 26 kilo kaybımız oldu. Kilo kayıpları devam edecek. Çünkü olması gereken kilo ve yağ oranlarına göre hareket ettiğim için kilo verinceye kadar devam edeceğiz. 2,5 ayda güzel sonuçlarla karşılaştık. Kilolardan korkmak gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil. Sadece toplumsal baskıdan kaynaklı mutsuzluklar olabilir. Hiç birşey çözümsüz değil. Gerek hastalık sahibi olanlar gerekse de sağlıklı olupta kilolu olanlar bize başvurabilirler. Önemli olan kişiye özgü bir diyet. Sabit bir listeden çok uygulanabilir bir diyet olmak zorunda. Böyle olunca da evinizden 26 kilonun gitmesi mümkün? dedi. 



Usulsüz rapor iddiası ile eski başhekim gözaltına alındı

Mahallenin kabusu olan avukat 40 araca zarar verdi

Uyuşturucu operasyonu

5 gündür kayıp olarak aranan 15 yaşındaki Berk, ölü bulundu

Gülşah Durbay Yoğun Bakıma Alındı

Saruhanlı Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Tekerlekli Sandalye Desteği

SARUHANLI’DA VEFAT…

MANİSA KÖPRÜBAŞI’NDA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Eski arkadaşların alkolü mekandaki kavgası cinayetle sonuçlandı: 1 ölü

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

Traktöre çarpmamak için manevra yaptı, devrilen kamyonette yaralandı

Genç kızın hayatını kaybettiği evde siyanür tespit edildi

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

Kanalizasyonda cenin bulundu

Devrilen traktörün altında kalan kadın yaralandı

Manisa Muaythai Takımı madalyalara ambargo koydu

BYD'ye tahsis edilen fabrika sahasında yeller esiyor

Geleceğin tapu teknikerlerine Kaymakam Dalak’tan mesleki rehberlik

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 12.05.2016 17:13:31 1371 0
Tarih: 12.05.2016 17:13 Güncelleme: 12.05.2016 17:13
Haberi Sesli Oku