Anahtar Kelimeler: Alaşehir üreticilerine müjde

Alaşehirli üzüm üreticilerine müjde
Alaşehir ilçesinde ihalesi durdurulan Afşar Barajı Kapalı Devre Sulama İhalesinin 19 Aralık tarihinde yeniden yapılacağı açıklandı.
Daha önce durdurulan Afşar Barajı’ndan yapılacak kapalı devre sulama sistemi ihalesi 19 Aralık tarihinde yapılacak. MHP MYK üyesi Ali Uçak’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Manisa ziyaretinde konuyu tekrar gündeme getirerek yeniden ihale için talepte bulunduğu ve Bakan Yumaklı'nın da konuyla ilgilendiği ve ihalenin 19 Aralık 2023 günü tekrar yapılacağı müjdesini verdiği bildirildi.
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, 11 bin 830 hektar sahanın sulaması için ihale yapılacak. İhale sonunda yapılacak kapalı devre sulama sistemiyle vahşi sulama son bulacak ve su israfı da önlenmiş olacak. Üreticiler damla sulama sistemi ile bağlarını sulayabilecekler. Sulama sistemi projesinde 350 bin 660 metre uzunluğunda, muhtelif çap ve basınçlarda borular döşenerek, su israfı olmadan üzüm bağlarına taşınabilecek. Mevcut baraj su alma yapısının dubalı su alma yapısına dönüştürülmesi ve Afşar Barajı dip savağının kapalı sistem sulamaya geçişi ile sulama suyu barajdan bağlara kapalı sistemle ulaşacak.
MHP MYK üyesi Ali Uçak, "Afşar Barajı ile Alaşehir sulama yenileme projesi durdurulmuştu. Bugün sayın bakanımızla yapmış olduğumuz görüşme sonucu projenin tekrar hayata geçmesi için 19 Aralık 2023 günü ihaleye çıkacağı müjdesini aldık. 19 Aralık'tan sonraki sürecin de takipçisi olacağız. Allah nasip ederse bu projenin en kısa sürede faaliyete geçip bölge halkının sulama konusunda en iyi hizmeti alabilmesi için gecemizi gündüzümüze katıp takipçisi olacağız. Bu projede emeği geçen devlet nezdindeki bakanlıklarımıza ve tüm yetkililerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 9.12.2023 10:56:00 5110 0

Tarih: 09.12.2023 10:56 Güncelleme: 09.12.2023 10:56
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 14:24:00