Alaşehir’in Dev Enerji Yatırımında Malzeme Sevkiyatı Başladı

ALAŞEHİR - MASKİ Genel Müdürlüğünün Alaşehir ileri biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine kuracağı ve 1 megavat gücünde olacak olan güneş enerjisi santrali (GES) projesinde malzeme sevkiyat çalışmaları başladı.  

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün liderliğinde Alaşehir merkezine 43 Milyon TL yatırım bedeli ile çevre dostu üst düzey bir İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşa eden MASKİ Genel Müdürlüğü, tesise 1 megavat gücünde güneş enerjisi santrali kuracak. Geçtiğimiz Ekim ayında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Büyükşehir Belediye Meclisinde müjdesini verdiği projede ilk kazmanın vurulmasının ardından malzeme sevkiyat çalışmaları da başladı. Yatırımın maliyeti yaklaşık 25 Milyon TL olacak.

Sürdürülebilir bir yaşam, enerji tasarrufu

Geçtiğimiz günlerde yüklenici firmanın tesviye çalışmaları ile start alan projede malzeme sevkiyat çalışmaları da başladı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yerli, milli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem verdiklerini belirterek, “İdaremiz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün vizyonu ve liderliği ile çevreci yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Çevre illeri, ülkemizi, dünyamızı ve kamu kaynaklarını da korumak adına Alaşehir Atıksu Arıtma Tesisinde inşa edeceğimiz 1 megavat gücündeki Güneş Enerjisi Santralimizde geçtiğimiz günlerde ilk kazma vuruldu. Yüklenici firma malzeme sevkiyatlarına da hızlı bir şekilde başladı. Yatırımımızın maliyeti 25 Milyon TL olacak. 2 bin 895 panelin kurulacağı bu çalışmamız ile hem enerji tasarrufu sağlanacak hem de buradan elde edilen gelir ile Manisamıza yatırımlar yapılacak. Güneş Enerjisi Santrali yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 1.02.2023 08:25:00 574 0

Tarih: 01.02.2023 08:25

Haberi Sesli Oku