Alaşehir'de deve güreşi kültürü yaşatılıyor
Alaşehir Belediyesi tarafından Yörük kültürünün yaşatılması amacıyla düzenlenen 4. Alaşehir Yörük Türkmen Şenliğinde Manisa'dan ve çevre illerden gelen 120 deve kıyasıya mücadele etti.
Manisa'nın Alaşehir Belediyesi Yörük kültüründe önemli bir yer tutan deve güreşlerinin yaşatılması için bu yıl 4. Yörük Türkmen Şenliği düzenledi. Cumhuriyet Parkı Arenası sahasında düzenlenen şenliğe Alaşehir’in dışında çevre il ve ilçelerden gelen davetliler mangallarıyla ızgara, semaverleriyle çay yaparak gönüllerince eğlenirlerken, deve sucuğu, esnaflar kurdukları stantlarda satış yaptılar. Festivalde Manisa ve çevre illerden gelen 120 deve kıyasıya mücadele etti.
Güreş alanında misafirleri karşılayan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ile Karşıyala Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Yörük kültürüne destek veren Denizlili Hanımağa mahlaslı Zekiye Demirtaş vatandaşları karşılayarak zeybek oyunu oynadılar.
Güreş ağalığını Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun yaptığı etkinlikte dereceye giren deve sahiplerine kupaları verildi.
"Bu kültürü yaşatmak istiyoruz"
Festivalde konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Yörük kültürünü yaşatmak istediklerini belirterek, "Yörük Türkmen deyince akla Alaşehir’in köyleri gelir, Ege gelir, Osmanlı’nın kurucuları gelir, Horasan‘dan yürüye yürüye gelen atalarımız gelir. Benim de bir yanım yürük ve Yörüklüğümle hep gurur duydum. Çünkü en büyük Türk, en büyük Türk Yörük, Sarı saçlı mavi gözlü Mustafa Kemal Atatürk. Milletleri millet yapan gelenekleridir, görenekleridir. İşte bugün burada yaptığımız Yörük Türkmen Şenliği de bizim geçmişten gelen geleneğimiz, kültürümüzdür. Biz de bu kültürü yaşatmak için buradayız. Bu şenlikleri düzenliyoruz. Gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Tabi ki doğaya, insana, hayvana ve çevreye saygılı bir yaklaşımı hep beraber ön planda tutuyoruz. Buradaki develerimizin ağızlarında ağız bağlıkları var ve birbirlerine zarar vermiyorlar. İp bağlayıcılar ayırıcılar var. Onlara zarar vermesini engelliyorlar. Onun için dördüncüsünü yapıyoruz. Bundan önce yaptığımız üç tanesinde de develerimiz hiç zarar görmediler. Bugün de görmediler. Ve hiçbir zaman görmeyecekler" dedi.
Güreş ağalığını kimseye kaptırmadığını belirten Başkan Öküzcüoğlu, "Bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz geleneksel Yörük Türkmen şenliğinde, bu sene ağalığı kimseye kaptırmadım ve ağalık ve belediye başkanlığı için iki tane güreş düzenlendi. Gayet başarılı güreşler çıkardılar. Kültür şenliğine katkı sağlayan başta komite üyelerimiz Kenan Öztürk ve Burak Gelin, Mehmet Yeşilyurt olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güreşleri izlemeye gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum güzel bir şenlik oldu bu yörük Türkmen şenliğe geleneksel hale getirdik en büyük Yörük Mustafa Kemal Atatürk" dedi.
Güreşte dereceye girenlere kupaları Başkan Öküzcüoğlu tarafından verildi.



Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 11.12.2023 10:13:00 2472 0

Tarih: 11.12.2023 10:13 Güncelleme: 11.12.2023 10:13
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00