ASAYİŞ - Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu´nda hükümlü olarak bulunan ünlü kabadayı Alaattin Çakıcı, ?hücre cezası´ istemiyle hakim karşısına çıkarıldı.

Alaattin Çakıcı´ya ?hücre cezası´ şoku - Tıkla İzle

Sağlık problemleri nedeniyle söz konusu cezaya itiraz eden Çakıcı, ?Ben hastayım, hasta kişiye hücre cezası verilmez. Bende kurul raporu vardır, bunu cumhurbaşkanı dahi bozamaz? dedi.  Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu´nda hükümlü olarak bulunan Alaattin Çakıcı, 1. İnfaz Hakimliği´nde görülecek duruşma için jandarma ve polis ekiplerince alınan geniş güvenlik önlemleriyle Edirne Adliyesi´ne getirildi. Çakıcı, Edirne F Tipi Cezaevi´nde mahkum koğuşunda meydana gelen kavga ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde tedavi gördüğü sırada yaşanan ?açık bırakılan koğuş kapısı´ ile ilgili olaylardan dolayı disiplin cezası olarak 11 gün hücre cezası istemiyle hakim karşısına çıkarıldı.

?BEN HASTAYIM, HASTA KİŞİYE HÜCRE CEZASI VERİLMEZ?
Alaattin Çakıcı, yaklaşık 2 saat süren duruşma sırasında verdiği ifade de sağlık sorunları nedeniyle hakkında istenen ?11 gün hücre cezası´ istemine itiraz ederek, ?Ben hastayım, hasta kişiye hücre cezası verilmez. Ben de kurul raporu vardır, bunu Cumhurbaşkanı dahi bozamaz. Ceza haksızdır, bu cezanın yerine başka ceza verebilir. Sicile işler ancak yatamaz der. Benim ayda 6 günlerimi yaksalar ne fark eder. Ben hasta olduğum için yatamam. Disiplin cezasını çekemem? dedi.

?PKK´LI OLMAYAN KÜRT VE ZAZA´LARA HERHANGİ BİR TEPKİM OLAMAZ?
Edirne F Tipi´nde yaşanan kavga olayı ile ilgili de ifadesinde detaylı bilgiler veren Çakıcı, ?Görevliyi dövdüğüm için devlet ne ceza verirse başımın üstünedir. Tekrar yaparsa yine döverim. Görevli bana göğsümde ay yıldızı taşıyorum, devlete hizmet ediyorum, teröristin Allah belasını versin deseydi alnından öperdim. Ben kendisine ?sen devletin görevlisi misin yoksa terörist misin´ diye sordum. Allah yukarıda şahidimdir. Ben Diyarbakırlıyım deyince çıldırdım. Terörist olmayan Diyarbakırlıya benim hiçbir tavrım olamaz. PKK´lı olmayan Kürt ve Zaza´lara herhangi bir tepkim olamaz. Onlarla eşit statüde vatandaşız. Ama o beni tahrik etti? diye konuştu.

?BAYRAK, VATAN, KURAN ALAETTİN ÇAKICI´NIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR?
Alaattin Çakıcı´nın avukatı Hakan Yalçıntuğ, duruşma sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ?Bildiğiniz kadarıyla Edirne´de cezaevinde ve hastanede olan bazı olaylardan dolayı müvekkilim hakkında disiplin cezası verilmiştir. Bu disiplin cezasına, 11 günlük hücre cezasına yapmış olduğumuz itirazla ilgili bugün duruşmaya çıktık. Müvekkilim Alaattin Bey, cezaevinde ve hastanede başından geçen olayları, kendisine yapılan şüpheli muameleleri tek tek anlatmıştır. Sonuç itibariyle cezaevinde mahkum koğuşunda olan olayda da tahrik edildiğini belirtmiştir. Ve o olayla ilgili olarak da ?Evet yaptım. Kabul ediyorum´ demiştir. Müvekkilim Alaattin Bey biliyorsunuz KOAH hastasıdır, ölümcül bazı hastalıkları vardır, 12 tane hastalıkla mücadele etmektedir. Bu hastalıklar dikkate alınmadan verilen hücre cezasını kabul etmemektedir. Alaattin bey, bayrak, vatan, ülke, devlet, Kuran için yurt dışında canını ortaya koymuş bir insandır. Ve yine bayrak, vatan, ülke, devlet ve Kur´an Alaattin Bey için kırmızı çizgidir. Bunu herkes bilmektedir. Müvekkilim hücre cezasını kabul etmemektedir. Evet şekil şartları gereği de hücre cezası uygulanamaz? ifadelerini kullandı.



1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

Gördes’te yem yüklü tır devrildi: 1 yaralı

MCBÜ’de 300 öğrenciden "Karsu - Zaman" işaret dili performansı

MCBÜ'den Mesleki Eğitim Zirvesi'ne önemli katkı

Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 20.01.2016 08:35:45 705 0
Tarih: 20.01.2016 08:35 Güncelleme: 20.01.2016 08:35
Haberi Sesli Oku