Anahtar Kelimeler: Ahlak Zaman Rehberimiz

SARUHANLI - Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi 2019 yılının son Genişletilmiş İl Divan toplantısını Salihli İlçesinde gerçekleştirdi. Toplantıya Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Temsilcileri, İlçe Yönetimleri, Kadınlar Komisyonu Başkanı ve Üyeleri yanında AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç ve Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek katıldılar.

Toplantıda konuşan AK Parti Milletvekili İsmail Bilen, “ Ülkemizin bağımsızlık ve özgürlüğü için verdiğimiz mücadelede, sivil toplum örgütü olarak her zaman yanımızda olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Biz milletimize verdiğimiz sözleri gece gündüz çalışarak tek tek yerine getiriyoruz. En son yerli ve milli otomobilimizi üretim aşamasına getirerek bir görevimizi daha yerine getirmiş olduk. Bundan sonrada milletimize hizmet yolunda bütün hedeflerimizi yerine getirmek için koşturmaya devam edeceğiz. Yürüdüğümüz bu yolda sizin gibi nezih ve güçlü bir teşkilatın desteği bizleri memnun etmektedir. ”dedi.  

Konuşmasına AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen’in genişletilmiş il divan toplantımıza katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “ Yeni ufuklardan yeni umutlara yönelen yürüyüşümüzde, ayak bastığımız her yeri özgürleştiren, vesayeti temizleyen bir özne olarak tarihe not düştük. Akıl, ahlak, ilim her zaman rehberimiz oldu. Ortaya koyduğumuz fikirleri, paradigmayı, felsefeyi kayıt altına almayı, üyelerimiz ve milletimizle paylaşmayı mücadelemizin parçası kıldık. “şeklinde konuştu.

Akif’in bedenen öldüğü o gün, Asım’ın Nesli gerçek manada doğmuştur

Millî değerlerimizi yansıtan eserleriyle ve mücadeleci kişiliğiyle bugünümüzü aydınlatmaya devam eden Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 83. yıl dönümünde rahmetle yâd eden Öner, ” Umutsuzluğun karanlığında kaldıkları her durumda milletlerin ruhunu, aklını ve yolunu aydınlatan meşaleler vardır. Onlar bizlere çıkış ve çözüm yolunu; aklın, ilmin, direnişin, kurtuluşun, gayretin, mücadelenin, yenilenmenin ve yenilmemenin yolunu gösterir. Onların yaktığı meşale her zaman içimizde, ruhumuzda özgürlük ve istiklal ateşini tutuşturur. Onlar zamanları, mekânları aşan şahsiyetleriyle ortak kültür varlıklarımız ve değerlerimizdir.

Bu ortak değerlerimizden biri olan Mehmet Akif Ersoy, öncü bir aydın, fedakâr ve ciddi bir mücadele adamı, muhteşem bir şair; aldığı geleneksel ve modern eğitimle son derece donanımlı bir âlim, idrak kabiliyetiyle arif, savaşta cepheye atılacak kadar vatansever ve hakiki bir mütefekkirdir. ”dedi.

Sözleşmeli öğretmenler, sözleşmelilik statüsü sona erdirilerek kadro güvencesine kavuşturulmalıdır

Eğitim-Bir-Sen olarak, üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere aile birliği başta olmak üzere, mazerete bağlı yer değişikliği hakkı verilmesi talebini çeşitli platformlarda dile getirdiklerini hatırlatan Öner, “ Genel Merkez düzeyinde Kurum İdari Kurulu gündemine taşıdığımız söz konusu talebi, başta bakan yardımcıları olmak üzere, Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde ısrarla gündeme getirerek Bakanlığın adım atmasını istemiştik. Yine sözleşmeli öğretmenlerin bu haklı talebinin karşılık bulması için “Sözleşmeli müjde bekliyor” çağrısında bulunarak Cizre/Şırnak’tan eylem başlatmış, sosyal medyada 132 bin paylaşımla Türkiye’de gündem oluşturmuş, 30 Aralık’ta iş bırakarak Ankara’da eylem yapacağımızı ilan etmiştik.

Girişimlerimizin, çabalarımızın ve mücadelemizin sonuç vermesi, bizleri de sözleşmeli öğretmenlerimizi de memnun etmiştir. Sözleşmeli öğretmenlerimiz, kendilerine 2020 yarıyıl tatili döneminde mazerete bağlı yer değişikliği hakkı veren Bakanlığa, soruna duyarsız kalmayarak çözüm iradesini göstermesinden dolayı müteşekkirdir. “şeklinde konuştu.

Biz yerli ve milli düşüncenin insanlarıyız

Milletimizin en büyük hayallerinden biri olan yerli otomobile emeği geçenlere teşekkür eden Öner, “ Yerli otomobil konusunda geçmişten beri yaşadığımız bir heyecan ve istek mevcuttu. Bu necip millete yaraşır bir ürün ortaya koymak en büyük hayallerimizden biriydi. Yerli otomobil satışa sunulduğunda Memur-Sen ve tüm hizmet kollarına ait hizmet araçlarımız, Genel Başkanımızın da dile getirdiği gibi yerli otomobil olacak. Bizim mecburiyetimiz mahkumiyetimiz olmuştur. Bu mecburiyet kalktığı zaman da kullandığımız araçlar yerli olacaktır. Çünkü biz yerli ve milli düşüncenin insanlarıyız, bu mefkurenin insanlarıyız. Bu yolculuğumuz sürecektir. ”ifadelerini kullandı.



Saruhanlılı çiftçiler rahat edecek! Traktörleri artık yüzmeyecek…

Üzüm hasadı başladı, Tariş halen fiyat açıklamadı

Eşinin eski nişanlısını ekmek bıçağıyla katletti! Henüz 16 yaşındaydı...

Saruhanlı'da okul çatısında yangın

GÜZELLİK UZMANI SEDA MANDUZ 3. ŞUBESİNİ SİMAV’A AÇTI

Manisa'da 19 bin 376 sentetik hap ele geçirildi

Eski Muğla Milletvekili Ali Boğa kazada hayatını kaybetti

Smyrna Antik Kenti'nde kazılar sürüyor

Ege Üniversitesinden kuşakları buluşturan parkur

Göztepe - Fenerbahçe maçı öncesi İzmir’de trafik düzenlemesi

Elektrik akımına kapılan DESKİ personeli hayatını kaybetti

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Müzeye çocuk eli değdi, kurdeleyi çocuklar kesti

Kolay yoldan zayıflarken, kolay yoldan hasta olmayın

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 31.12.2019 11:47:00 578 0

Tarih: 31.12.2019 11:47 Güncelleme: 31.12.2019 11:47
Haberi Sesli Oku
16.08.2025 13:10:00