Anahtar Kelimeler: Akhisar Çevreci Projesinde Doğru

SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yoğun çalışmaları ve girişimleriyle Manisa'ya kazandırılan Türkiye'nin kamu kaynaklı en büyük yatırımı Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'ne ilçelerin çöplerinin taşınabilmesi için inşa edilen katı atık transfer istasyonu çalışmaları, Akhisar'da da hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya da çalışmaları yerinde incelemek üzere Akhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu'na gitti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin kamu yatırımı olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ile Manisa'nın 40 yıllık çöp sorununa neşter vurmasıyla birlikte ilçelerinde bu sorununa çözüm için çalışmalarına devam ediyor. 1 milyon 285 bin liralık bedel ile ihale edilen ve yer teslimi yapılarak Akhisar'ın Harmandalı Mevkii'nde çalışmalara başlanan Manisa İli Akhisar İlçesi Katı Atık Aktarma İstasyonu Yapım İşi'nde sona gelindi. Önemli tesisin tamamlandığında sadece Akhisar'ın değil, Gölmarmara ilçesinin de çöp sorununun tarihe karışacağı belirtildi. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya ve Büyükşehir personelleri yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Akhisar'da çalışmaları devam eden katı atık transfer istasyonuna gitti. Daire Başkanı Topkaya, yapılan çalışmalar hakkında personellerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

Proje Hakkında

Projeyle ilgili bilgi veren Daire Başkanı Topkaya, “Bu projeyle birlikte, 16 bin metrekare alan üzerine projelendirilen 1 milyon 285 bin liralık bahse konu yatırımla 160 ile 180 ton arası günlük çöp miktarının Uzunburun'a taşınabilmesini hedefliyoruz. Bu transfer istasyonu giriş ünitesinde 60 tonluk bir kantar, 3 vardiya kalacak personel, 2 tane yükleme ağzı olacak. Bu çalışmalar sonucunda Akhisar'daki çöp sorunu tarih olacak. Çalışmaların yakın zamanda bitmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde çevreci projelerle de adımızdan söz ettiriyoruz” dedi.



NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 23.10.2019 09:50:00 0
Tarih: 23.10.2019 09:50 Güncelleme: 23.10.2019 09:50
Haberi Sesli Oku