SARUHANLI - Akhisar Uslu ve Domat türü zeytinlerinin coğrafi işaret kullanımı artıyor. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, coğrafi işareti alınan ürünlerin logo ve amblemlerinin ürünlerde kullanılması için üretici firmalara çağrıda bulundu.

ATSO tarafından 2011 yılında tescil ettirilen ve coğrafi işaretleri alınan “Akhisar Uslu Zeytini” ile “Akhisar Domat Zeytini”nin logo ve amblem kullanımı için ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve S.S. Konurca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Bilen "kullanım sözleşmesi" imzaladı.

Coğrafi işaret kullanımının önemine değinen Erdayıoğlu “Coğrafi işaret ürüne yönelik olarak ayırt edicilik sağlar, coğrafi kaynak belirtmek, üretim metodunu ve kaliteyi garanti etmek demektir, aynı zamanda çok iyi bir pazarlama aracıdır” dedi. Erdayıoğlu, coğrafi işaretli ürün kullanımının giderek yaygınlaştığına da dikkat çekerek “Coğrafi işaretli ürünlerin kullanımı yerel üretimi ve kırsal kalkınmayı destekler, geleneksel bilgi ve kültürel değerleri, biyo-çeşitliliği korur. Aynı zamanda rün taklitçiliği ile mücadele eder, bölgenin tanıtımını sağlayarak turizme katkıda bulunur. Tüm bu işlevleri de göz önünde bulundurarak biz de kullanımı artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. S.S. Konurca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Bilen de Başkan Erdayıoğlu’na çabalarından dolayı teşekkür etti.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 20.07.2020 15:02:00 1130 0

Tarih: 20.07.2020 15:02
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00