AKHİSAR - Akhisar´ın Çobanhasan Mahallesinde hayır yemeğinde gıda zehirlenme vakası meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre bugün akşam saat 18.30 sıralarından Çobanhasan Mahallesinde 52 gün önce vefat eden Yüksel Aslan adına verilen hayır yemeğinde yaklaşık 120 kişi zehirlenme vakası ile hastanelere kaldırıldı.
Yedikleri yemeklerin ardından 20´si çocuk 120 kişi mide bulantısı ve kusma vakası ardından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, Özel Doğuş Hastanesi ve Özel Akhisar Hastaneleri ile Kırkağaç Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Hayır yemeğine katılanlar arasında bulunan Muammer Coşkun, şeker hastası olduğu için yemekler arasında bulunan höşmerim tatlısından yemediğini ancak bu tatlıyı yiyen diğer arkadaşlarının hepsinde zehirlenme şüphesi olduğunu kaydetti. 
Çobanhasan Mahallesi Muhtarı Zülfikar Kavas ise yaptığı açıklamada, ?yemekler ikindi namazı ardından verildi ve bu yemekten yaklaşık 300 kişi yedi diye tahmin ediyoruz. İlk olarak saat 20.00 sıralarında 8 ila 10 yaşlarındaki çocuklarda kusma belirtileri meydana gelince ailelerince hastanelere getirildi. Saat 21:00 sıralarında ise köyde bulunan kahvehaneye gelen bir vatandaşımız baygınlık geçirdi. 112 Acil servis ekipleri tarafından hemen hastaneye getirdik hemen akabinde ise bir çok vatandaşımız kusma belirtileri ile özel araçları ve 112 acil servis ambulansları ile hastanelere akın etti. Zehirlenme sebebi olarak ise 2 teneke höşmerim tatlısı vardı, bunlardan bir tanesinden dolayı zehirlenme meydana geldiğini tahmin ediyoruz çünkü diğer tenekedeki höşmerim tatlısı yiyenlerde zehirlenme şüphesi meydana gelmedi. Muhtarlık olarak tüm yemeklerden numune aldık ve hepsini Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim ettik. Hayır yemeğinde pilav, keşkek, yoğurt, tavuk suyu çorba ve bir de höşmerim vardı? dedi.



Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 13.07.2017 10:21:13 0
Tarih: 13.07.2017 10:21 Güncelleme: 13.07.2017 10:21
Haberi Sesli Oku