GÜNCEL - Manisa Akhisar Belediyesi Olağan Ekim Ayı meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında yapıldı. 
Meclis öncesi Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Büyükşehir´in Akhisar´da bir mahallede su çalışması nedeniyle Akhisar Belediyesine ait bir arsanın tahsisi söz konusu talebi olduğunu ifade ederek teknik çalışmaların geç bittiği için gündeme alınamadığını bunun gündeme alınması için meclise sundu ve oy birliği ile gündeme alındı. Başkan Hızlı yine gündem maddelerine geçmeden önce Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak´ın sağlık durumu hakkında bilgiler aktardı. Başkan Hızlı yaptığı açıklamada; ?Sayın Çakmak bir ameliyat geçirmişti. O ameliyatların devamı olarak bir seri ameliyat daha geçirmesi gerekiyor. Bunlardan bir tanesini bu sabah oldu. Ameliyattan çıktı ve ameliyat başarılı geçti.? ifadelerini kullandı. Ekim ayı olan meclis toplantısının ilk gündem maddesini Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Girgin sundu. Girgin; 5393 sayılı kanunun 64. Maddesi gereği Akhisar Belediyesi 2016 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi´ni meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesinde de söz alan Girgin; Akhisar Belediyesi 2016 Mali Yılı Gelir Tarifesini meclise Tarife Bütçe Kesin Hesap Komisyonu´na havale edilmesini meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde söz alan Yazı İşleri Müdürü Ali Erpalabıyık; Bosna-Hersek Donju Vakuf Belediyesi´nin 27/08/2015 tarih ve 01-05-01342/15 sayılı meclis kararları ile Akhisar Belediyesi ile kardeş şehir olunması hususunda almış oldukları karara istinaden; Akhisar Belediyesi´nde Bosna Hersek Donju Vakuf Belediyesi ile kardeş şehir ilişkilerinin tesis edilmesi, kapsamlı bir program halinde yürürlüğe konulmasının kazanç sağlayacağı gibi, ekonomik ve kültürel etkinliklerde bulunmak, Turizm ve Tanırım alanlarında ortak faaliyet ve hizmet projelerini gerçekleştirmek, sosyal ve kültürel ilişkiler kurmak, sanat ve sportif faaliyetlerde bulunmak, teknik-idari konularda işbirliği yapmak ve kardeşlik ilişkilerimizin daha sıcak, samimi ve dostluğumuzun güçlenmesi amacı ile ?Kardeş Şehir? olunması için, 5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 18. Maddesi´nin (p) bendi ve 74. Maddesi gereğince meclisçe karar alınmasını meclise sundu karar oy birliği ile kabul edildi.
Dördüncü gündem maddesinde ise Gelir Müdür Bekir Koyun 6360 sayılı yasa ile Akhisar Belediyesi´ne devredilen 21 adet arsanın satışı ile ilgili komisyon kararını meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise yer alan 5 adet imar evraklarını İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Çelik meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi.



Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

İşçi servisi şarampole devrildi: 17 yaralı

SARUHANLI TİRKEŞ’TE KAZA: YOLCU OTOBÜSÜNE KAMYON ÇARPTI

Saruhanlı’da Zincir Marketlere Fahiş Fiyat ve Etiket Denetimi

Saruhanlı yakınlarında İzmir - İstanbul otoyolunda korkutan heyelan

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniği Hizmete Açıldı

Saruhanlı İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti

Ekrem Başkan Müjdeyi Ankara’dan Verdi: Saruhanlı’ya Dev Spor Yatırımları Geliyor

ODA BAŞKANLARINDAN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

CUMHURİYET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM ACAR’A ANLAMLI ZİYARET

Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği’nden Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı'da Minikler Sordu Başkan Ekrem Cıllı Yanıtladı

Saruhanlı'da vefat..

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE

Saruhanlı'da vefat...

Bir Dize Bir Ezgi – Şiir ve Müzik Buluşması Saruhanlı Serdar Yaralı Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı eTwinning 2. Uygulamalı Çalıştayı Gerçekleştirildi

SARUHANLI YEDİ EYLÜL ORTAOKULU BADMİNTON YILDIZ KIZ TAKIMI MANİSA İL ŞAMPİYONU!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 2.10.2015 08:33:35 422 0
Tarih: 02.10.2015 08:33 Güncelleme: 02.10.2015 08:33
Haberi Sesli Oku