MANİSA - Manisa´nın Yunusemre ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi´ne yapılacak olan atık su arıtma tesisin mahallenin hemen dışında bulunan çam ağaçlı alana yapılacak olması ve çam ağaçlarının sökülmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, çalışmaların durdurulması için Manisa Bölge İdare Mahkemesine başvurmaya hazırlanıyor. 
Manisa´nın Yunusemre ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi´ne yapılan konutların geçici arıtma tesisinin yapılacağı alandaki çam ağaçlarının sökülmesi nedeniyle 26 Temmuz günü yaşanan gerginlik sonrası mahalle sakinleri hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyor. Yüklenici firmaya ait iş makineleri çam ağaçlarının söküldüğü alanda kazı çalışmalarına başlarken, duruma tepki gösteren mahalle sakinleri toplanarak basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 100 mahalle sakini Yunusemre Belediyesinden çalışmaların bir an önce durdurulması ve uzlaşma yoluna gidilmesini talep etti. Mahalle sakinlerinden Rıza Hasgökçen, mahallede keşif yapılacağını ve hukuki yollara başvuracaklarını belirterek, "Biz fosseptik çukurunun oraya yapılmasına karşı çıktık. Buna alternatif olarak daha geniş bir alan göstermemize rağmen bu alanda ısrar ettiler. Biz bun fosseptik çukurunun olduğu yeri ağaçlandırdık. Aynı zamanda yolumuzu kapatmak istediler. Mezarlığa çok yakın. Köyümüz de fosseptik çukuruna 20 metre mesafede oturanlar var. Biz bu alanı daha aşağıda 3 dönüm yer gösterdik. Oraya kaydırılmasının ve bu fosseptik çukurunun etrafında artezyenlerimiz olduğunu, buradan çıkan suyun oraya karışabileceğini, biz o suyu içiyoruz. Bu konuda aramızda uyuşmazlık çıktı. Kaymakamımız geldi aracı oldu. Makamına gittik. Makamında belediye başkan yardımcısıyla ve harita müdürüyle karşılıklı muhtarımızla beraber gittik konuyu tekrar inceledik. Anlaşamadık. Bize hukuki yol göründü. Köyümüzde toplantı yaptık. Köyümüzde mahalle olduğumuz için, defterimiz olmadığı için köy halkıyla dayanışma içerisinde para topladık. Buralara keşif harcı yatırılacak. O parayı topladık. Muhtarımızı da ikna ettik. Muhtarımız köyümüz adına dava açtı. Burada sayın Mehmet Çerçi, köyümüzden bir kaç kişiyle anlaştığına dair açıklama yaptı. Köyümüzde hiç bir savunma hakkı yok. Köyümüz anlaşmış değil. Bizim hukuki sürecimiz yeni başlıyor" dedi.
Uzlaşma içerisinde sorunun çözülmesini beklediklerini sözlerine ekleyen Hasgökçen, "Bir inatlaşma değil, uzlaşma istiyoruz. Uzlaşmaya yanaşmadılar. Hukuk diyorlar. Avukatlarımız gelsin. Hukuki bir anlaşma yapalım. ´Bize güvenin´ diyorlar" diye konuştu.
Akgedik Mahallesi´nde oturanların tapusunu bulunmadığını ifade eden mahalle sakinlerinden Mehmet Uysal ise çiftçilikle geçindiklerini kendilerine bir yer gösterilmediğini savunarak, "Bizim zaten traktörlerimiz var. Yer göstermediler sonra bizi buradan çıkarmak istiyorlar. Fosseptik çukurunu da orada istemiyoruz. Söksünler bir çam ağacını diksinler bakalım yeşil olacak mı? Denemesi bedava. Biz yıllardan beri bu ağaç işini yapıyoruz. Bir tane kökleyelim diksin bakalım hemen yeşil olacak mı?" dedi.
Mahalle sakinlerinden 67 yaşındaki Hacer Uysal ise mahallelerine arıtma tesisi yapımı istemediklerini ve tek istediklerinin tapu olduğunu söyledi.
Mahalle sakinleri şimdi çalışmaların durdurulması için Manisa Bölge İdare Mahkemesine başvurmaya hazırlanıyor. Öte yandan yüklenici firmaya ait iş makineleri çam ağaçlarının söküldüğü alanda kazı çalışmalarına başlarken alana, ?Şantiye Alanına Girmek Yasak ve Tehlikelidir´ levhası asıldı.



Saruhanlı’da Jandarmadan firari hükümlüye bağ evinde operasyon

Gülşah Durbay Yoğun Bakıma Alındı

Usulsüz rapor iddiası ile eski başhekim gözaltına alındı

Mahallenin kabusu olan avukat 40 araca zarar verdi

Uyuşturucu operasyonu

5 gündür kayıp olarak aranan 15 yaşındaki Berk, ölü bulundu

Saruhanlı Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Tekerlekli Sandalye Desteği

SARUHANLI’DA VEFAT…

MANİSA KÖPRÜBAŞI’NDA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Eski arkadaşların alkolü mekandaki kavgası cinayetle sonuçlandı: 1 ölü

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

Traktöre çarpmamak için manevra yaptı, devrilen kamyonette yaralandı

Genç kızın hayatını kaybettiği evde siyanür tespit edildi

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

Kanalizasyonda cenin bulundu

Devrilen traktörün altında kalan kadın yaralandı

Manisa Muaythai Takımı madalyalara ambargo koydu

BYD'ye tahsis edilen fabrika sahasında yeller esiyor

Geleceğin tapu teknikerlerine Kaymakam Dalak’tan mesleki rehberlik

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.07.2017 11:25:46 524 0
Tarih: 30.07.2017 11:25 Güncelleme: 30.07.2017 11:25
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri