SAĞLIK - Böbreğindeki taş için gittiği özel hastanede akciğer kanseri olduğunu öğrenen 79 yaşındaki Kamile Bozan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde geçirdiği ameliyat ile sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Volkan Karaçam, sadece 4 santimetrelik kesiyle yapılan laparoskopik ameliyatın başarılı geçtiğini, Kamile Bozan’ı ameliyatın ardından 3. günde taburcu ettiklerini söyledi.  

İzmir Narlıdere’de yaşayan 79 yaşındaki Kamile Bozan, yaklaşık 1 ay önce böbrek taşı kırma operasyonu için özel bir hastaneye gitti. İşlem öncesinde yapılan kontroller sırasında akciğerinde kitle tespit edilen Kamile Bozan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından Kamile Bozan, kitleden parça alınmak üzere ameliyat edildi. Doç. Dr. Volkan Karaçam’ın laparoskopi yöntemiyle yaptığı ilk ameliyatta alınan parça üzerinde yapılan testlerle, kitlenin 2 santimetrelik bir tümör olduğu belirlendi. Doç. Dr. Volkan Karaçam, “Sol akciğerin alt lobunda bulunan bu kitle diyaframa yakın olduğu için herhangi bir tanısal işlem yapılamamıştı. Biz direkt video destekli göğüs cerrahisi ameliyatı ile kitleden parça aldık. Test sonuçları üzerine sol alt lobu alma kararı verdik. Operasyonumuzu daha önce parça almak için kullandığımız 4 santimetrelik keşiden tek port kullanarak gerçekleştirdik. Böylece yaklaşık 1 saat süren operasyonda hastamızı yaşam konforunu bozmadan sağlığına kavuşturmuş olduk” dedi.

3 GÜNDE TABURCU

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin deneyimli kadrosu ve ileri teknolojik altyapısı ile sağlığına kavuşan 7 çocuk annesi 79 yaşındaki Kamile Bozan, ameliyattan 3 gün sonra taburcu edildi. Hastasının sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Doç. Dr. Volkan Karaçam, “Laparoskopi yöntemi açık ameliyatlara oranla hastaya daha az hasar verilen bir yöntem. Açık ameliyatta yaklaşık 15-20 santimlik bir kesi açılarak kaburgalar tamamen ayrılıyor. Bu nedenle hasta çok ağrılı ve uzun bir iyileşme dönemi geçiriyor. Laparoskopi ise 5 santimden daha küçük kesiklerle yapılıyor. Biz operasyonumuzu tek port üzerinden gerçekleştirdiğimiz için sadece 4 santimetrelik bir kesi bulunuyor. Operasyon üzerinden 3 gün geçti ve hastamızı taburcu ediyoruz. Evdeki süreç de tamamlandıktan sonra yani toplam 10 gün içerisinde normal hayatına dönmüş olacak” diye konuştu.



Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 28.09.2019 08:21:00 1443 0

Tarih: 28.09.2019 08:21 Güncelleme: 28.09.2019 08:21
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00