Anahtar Kelimeler: 0

AKCİĞER BRONŞLARINDAN ÇEKİRDEK KABUĞU ÇIKTI

 

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hastanesi'nde tedavi gören bir çocuğun akciğer bronşlarından çekirdek kabuğunun çıkarıldığı bildirildi.

 

CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde astım teşhisiyle izlenen bir çocuğun bronşundan çiğdem kabuğu çıkarıldığını belirtti.

 

Yüksel, hasta çocuğa, başhekim yardımcısı ve Anestezi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. İsmet Topçu, Çocuk Allerji Bilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Yılmaz ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Günşar'dan oluşan ekip tarafından bronkoskopi uygulaması yapıldığını kaydetti.

 

Bu uygulamanın Türkiye'de sadece birkaç merkezde düzenli olarak yapılan fleksibl (kıvrılabilir) bronkoskop ile gerçekleştirildiğini ifade eden Yüksel, şunları ifare etti:

 

"Bu tür vakalarda giderek artış olduğu saptanmaktadır. Son üç ay içinde hemen hemen her hafta tedaviye yanıt vermeyen astımlı ve hırıltılı birçok çocuğun bronşlarından bronkoskopi ile yabancı cisim çıkardık. Sadece Manisa'dan değil çevre iller ve eğitim hastanelerinden de merkezimize gönderilen benzeri olgularda, yabancı cisme rastlamaktayız. Akla gelmediği için ya da yeterli bronkoskopi alt yapısı olmadığı için birçok çocuk maalesef yanlışlıkla astım tanısı ile izlenmektedir.

 

Bronşlardan yabancı cisim çıkarmak Çocuk Göğüs Hastalıkları, Anestezi ve Çocuk Cerrahisinden oluşan iyi bir ekip varsa son derece kolaydır. Bu yolla çocukların yabancı cisim bulunan akciğer bölümlerini, ileride kaybetme riskini de ortadan kaldırmaktayız. Çocuk Göğüs Hastalıkları ve Çocuk Astımı konusunda oldukça ileri ve gelişmiş imkanlara sahip olan hastanemizde bu olguların sayısı giderek artmaktadır. Bu nedenle, hem hekimlerimizin mezuniyet sonrası eğitimi, hem de anne babaların bu konudaki duyarlılıklarını artırmak amacıyla bir toplantı düzenlemeyi düşünüyoruz."

 

Bronşları çiğdem kabuğundan tamamen temizlenen M.C.Y.'nin tamamen sağlığına kavuştuğu belirtildi.

 

Haber Merkezi



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 24.09.2012 17:41:42 513 0
Tarih: 24.09.2012 17:41 Güncelleme: 24.09.2012 17:41
Haberi Sesli Oku