Tarih: 21.10.2024 12:47

AK PARTİ SİMAV’DA ORHAN AKBOĞA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

AK PARTİ SİMAV’DA ORHAN AKBOĞA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

ADİL AKA

Kütahya’nın Simav ilçesi Ak Parti 8. Olağan Kongresi yapıldı. Simav Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan kongrede 14 ay önce AK Parti Genel Merkezince ilçe başkanı olarak atanan Harita ve Kadastro Mühendisi Orhan Akboğa, 403 delegenin katıldığı kongrede tek aday olarak yer aldı. Kongrede konuşan AK Parti Milletvekili Adil Biçer, ‘Türkiye Yüzyılı’ vurgusuyla dikkat çekti.

AK Parti’nin gerçekleştirmeye başladığı kongrelerden ikincisi Simavda yapıldı. 8163 kayıtlı üyesi bulunan AK Parti Simav İlçe Başkanlığının 8.olağan kongresini AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi üyelerinden Muhterem Kılıç’ın divan başkanlığı yaparak yönetti. Kongreye; AK Parti Genel Merkezinden MKYK Üyesi Muhammed Ali Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Av. Adil Biçer, Mehmet Demir ve İsmail Çağlar Bayırcı, Simav Belediye Başkanı Kübra Tekel Aktulun, Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci, Kuşu Belediye Başkanı Feridun Aktay, AK Parti’nin il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Simav’ın AK Partili belde belediye başkanları, İl Genel Meclis üyeleriyle belde teşkilat başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, çevre ilçelerdeki eski AK Partili Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8.olağan kongreler için yaptığı görsel açıklamanın izletilmesi, kongreye gönderdiği yine görsel bir kutlama ve başarı dileğinin yer aldığı bir başka açıklamasının izlenmesinin ardından kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde AK Parti Simav İlçe Başkanı ve Simav İlçe Başkan Adayı Orhan Akboğa ilk konuşmayı yaptı.

Akboğa, 8.Olağan kongre için salonda hazır olan herkese tek tek hoş geldin diyerek selamladı. Başkan Akboğa konuşmasında şu açıklamalarda bulundu;

“Bizlerin ve herkesin bildiği gibi partimiz 23 yıldır iktidar. Hâlâ umudun, icraatın ve geleceğin adıyız. Bu özveri ve bu gayretle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte bu birliğimizi koruduğumuz müddetçe öyle olmaya, inşallah devam edeceğiz. AK Parti Simav İlçe Başkanı olarak 14 aydır görevimi sürdürmekteyim. Bu süreçte Simav, beldelerimiz, köylerimiz ve gerekse hemşerilerimizin ilgili talep talepleri oldu. Bize ihtiyaçları olduğunda gerek şahsım gerek İl Başkanım, gerek milletvekillerim, gerekse Hamza Dağ Başkanımızın desteğiyle onların işlerini halletmeye, tabii ki elimizden geleni yapmaya çalıştık. Tabii bazılarını yapabildik, bazılarını yapamadık. Ancak biz bütün gelen bu taleplerden samimiyetle uğraştık. Olması gereken mücadeleyi verdik. Bu yeni süreçte gerek İl Başkanımız gerek milletvekillerimiz, gerekse koordinatörlerimizle yaptığımız istişarelerde ilçe başkanlığına devam etmemiz yönünde bir karar ortaya çıktı. Biz de ‘görev istenmez verilir’ düsturuyla bu onurlu göreve devam etme kararı aldık. Artık bu yeni dönemde daha azimli, daha gayretli ve daha özverili bir biçimde AK Parti ilçe başkanlığı görevimizi yerine getireceğiz. ilçemize, partimize, Türkiye'mize ve sizlere layık bir başkan olabilmek için sizlerin de desteğiyle hep beraber el ele, bu görevi inşallah daha iyi yerine getireceğiz. 22 yıl boyunca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında AK Parti olarak pek çok hizmete imza atıldı. Yollar, hastaneler, okullar inşa ettik. İHA'lar, SİHA'lar yaptık. Bunların hepsi altyapıydı ve bu yapılanlar bizi yeni bir döneme getirdi. Cumhurbaşkanımızın cumhuriyetin ikinci yüzyılına ilişkin hedefini biliyorsunuz. İkinci yüzyılı Türkiye Yüzyılı ilan etti. Bu bugüne kadar yaptıklarımızdan çok daha büyük, çok daha kapsamlı, çok daha çalışmamızı gerektiren bir hedef. AK Parti Simav 8.Olağan Kongremiz, başta ilçemize, ilimize, partimize ve ülkemize, Türkiye'mize hayırlı, uğurlu olsun”.

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mehmet Demir, İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay ve AK Parti MKYK Üyesi Muhammed Ali Kaldırım’ın Şaphane ilçesinde yaptığı benzer konuşmaları yanı sıra Simav’ın AK Partili Milletvekili Av. Adil Biçer hemşerilerine, partililerine hitap etti.

Bugün aynı zamanda Muhtarlar Günü olduğuna dikkat çekerek tüm muhtarların gününü kutlayan milletvekili Biçer,

“Muhtarlık müessesesi Türk demokrasi tarihinde yaklaşık 200 yılı aşkın geçmişi olan çok köklü ve kutsi bir görev. Ve bizlerle birlikte yeni Türkiye'yi inşa etme yolunda muhtarlarımızla beraber yürümekten onur duyuyoruz. Muhtarlarımız da bu kutlu ilerleyişte aziz milletimizin oylarıyla iş başına gelmiş kişilerdir. Ve kendileri herhangi bir siyasi partiye mensup olmaksızın vatandaşın gönlündeki yerlerinde görevlerini yaparlar” dedi.

Partisinin 8.Olağan ilçe kongresi için Simav’da hemşerileriyle, partilileriyle bir arada olmaktan onur duyduğunu belirterek sözlerini sürdüren TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Biçer, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Partimizin kuruluşundan bu yana yaklaşık 23 yıl gibi uzun bir süre geçti ve AK Parti sizler sayesinde 22 yıldır bu memlekette iktidar olmaya devam ediyor. Ve yeni Türkiye Yüzyılını inşa etmeye devam ediyor. Bu gücü de tabii ki sizlerden alarak yapıyor. Ne mutlu ki bizlere Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle beraber yol yürümeyi nasip ediyor ve Simav'ımız başta olmak üzere Kütahya'mızın tüm ilçelerinde, Kütahya'da ve amacımız Türkiye'nin tamamında Türkiye Yüzyılı gayesiyle çalışmak ve bunu inşa etmektir. Sayın Cumhurbaşkanımız da hep birlikte izlediğimiz videosunda da söylediği gibi bu ülke 22 yıldır çok badireler atlattı. Kapatma davasına kadar, 17-25 Aralık’tan 15 Temmuza varıncaya kadar badireler yaşadı. Ama her defasında aziz milletimiz Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Kıymetli hemşerilerim. AK Parti gücünü milletten alan bir parti. Ve bu noktada da halkın dediğine her zaman kulak veren, hiçbir zaman gözünü, kulağını kapatmayan bir parti. AK Parti; siyasi bir hareket değ, AK Parti her şeyden önce bir dava hareketidir. Bir erdemlilik hareketidir ve AK Parti bir eser ve hizmet siyaseti üreten bir partidir. Bu sebeplerdendir ki bizlerden gece demeden, gündüz demeden tüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi daha önce AK Parti Hükümetlerinin hedefi ülkemizi hedef alan terörün kökünün kazanması idi. Şimdi ise hükümetimizin ve partimizin yeni hedefi hayat pahalılığının sona erdirilmesidir.  Bu çerçevede çok kısa bir süre içerisinde alınan tedbirlerin ve uygulamaların sayesinde 2025 yılında ekonomik iyileşmeleri göreceğiz. 2026 yılında da daha da rahatlayacağız.”

Milletvekili Biçer’in konuşmasının ardından AK Parti Simav İlçe Başkan Yardımcısı Osman Toros tarafından ilçe teşkilatının hesap raporları, tahmini bütçeleri ve faaliyet raporları okunarak oy birliğiyle kabul edildi ve toplam 403 delege yeni İlçe Yönetimiyle İl Delegeleri için oy kullandı. Ak Parti Simav İlçe Teşkilatı şu isimlerden oluştu. Orhan Akboğa, Osman Toros, Veli Özçelik, Mehmet Baytekin Oruk, Melek Çaylak, Adem Karaman, Burak Özyurt, Erhan Kaymaz, Erman Dündar, Şeref Yıldırım, Zafer Köybaşı, Senanur Ersoy, Mutafa Şenay, İsa Ertaş, İsmail Seyman, Murat Erol, Mustafa Serim, Onur Çalışkan, Mevlüt Duman, Mahmut Kaya




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —