Manisa`da AK Parti Teşkilatında 3 aday adayı büyükşehire 62`si ise ilçe belediye başkanları için aday adaylığı başvurusu yaparken, AK Parti Manisa İl Başkanlığı kasasına toplamda 100 bin 500 lira para girdi.

AK Parti`de 1 Kasım itibariyle aday adaylık başvuruları sona erdi. Manisa AK Parti`den toplam 65 isim belediye başkan adayı olmak için müracaat etti.

AK Partide büyükşehir Belediye Başkanlığına Manisa Eski Milletvekili Mehmet Çerçi, İnşaat Mühendisi Orkun Şıktaşlı ve Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan talip oldu.

Manisa Merkezde kurulan Yunus Emre ilçesi Belediye Başkanlığı için ise Dursun Ali yıldız, Mustafa Uyumaz, il Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz. Berk Mersinli ve Abdullah Ata başvuru yaptı.

Merkezde kurulan ikinci ilçe Şehzadeler Belediye Başkanlığına da İsmail Taşkıran, Ömer Faruk Çelik, Sait Han Bakşi ve Zülfikar Gürcan aday adaylıklarını koydu.

AK Parti`de siyaset yapmak isteyenlerin arttığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, 9 Kasımda AK Parti Teşkilatının temayül yoklamasına gideceğini bildirdi.

2 bin 807 kişinin oy kullanacağını açıklayan Baybatur, aday belirleme yönteminin de kamuoyu yoklamaları ve temayül yoklamaları olacağını söyledi.

AK Parti Manisa Teşkilatında belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan tek kadın ise Manisa il Genel Meclis Üyesi Güzide İçenkasap oldu.

İçenkasap, Turgutlu ilçesinde 2 erkek aday adayına karşı başkanlık için yarışacak. AK Parti de aday adayı bolluğunun en çok olduğu ilçe ise Alaşehir oldu. Alaşehir Belediye Başkanlığına aday olmak için 7 isim yarışacak.

Ayrıca AK Parti`de Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylarından 7 bin 500 lira başvuru ücreti alınırken 10 ilçe Belediye Başkanlığı için bin 500 lira olan başvuru ücreti, 7 ilçe Belediye Başkanlığı adaylığı için 750 lira olarak belirlendi. AK Parti`nin kasasına ise aday adaylarından toplamda 100 bin 500 lira para girdi.



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 4.11.2013 20:03:41 710 0

Tarih: 04.11.2013 20:03
Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri
19.04.2025 16:20:00