Sağlık Bakanlığınca aile hekimine muayene olabilmek için randevu almanın zorunlu olmadığı, randevu almadan da müracaat edilebileceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığından 1 Temuzda başlayan aile hekimliğinde randevu uygulamasıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Merkezi Randevu Sistemi ile özellikle sabah saatlerinde yaşanan yığılmaların önüne geçilmesi ve muayenelerin gün içine dengeli dağıtılmasının hedeflendiği, böylelikle vatandaşların hastanelerde ve Aile Sağlığı Merkezlerinde sıra bekleyerek zaman harcamayacağı, kendilerinin belirlediği zaman diliminde kolaylıkla sağlık hizmeti alabileceği belirtildi.

İsteyen vatandaşların randevu almadan da aile hekimine müracaat edebileceği ifade edilen açıklamada, aile hekimine muayene olabilmek için randevu almanın zorunlu olmadığı vurgulandı.

Ayaktan başvuran hiçbir hastanın mağdur edilmeyeceği, muayenesinin yapılacağına dikkat çekilen açıklamada, "Acil olarak gelen hastalara ise öncelik tanınacaktır" ifadesine yer verildi.

Hastaların aile hekimlerinin izinli olduğu durumlarda, bu göreve vekalet eden aile hekimine ayaktan başvurarak muayenelerini olabileceği,  randevu hizmeti karşılığında herhangi bir ücret talep edilmediği, 182 no’lu telefon arandığında bağlı olunan operatörün tarifesine göre ücret ödendiği kaydedildi.



Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 2.07.2013 18:02:54 0
Tarih: 02.07.2013 18:02 Güncelleme: 02.07.2013 18:02
Haberi Sesli Oku