MANİSA - Yunusemre Belediyesi, Manisa´nın önemli turizm varlıklarından biri olan Aigai Antik Kenti´nde yürütülecek kazı çalışmalarına bu yıl da destek verecek. Tarihi ve kültürel varlıkların gün yüzüne çıkarılmasında yapılacak çalışmalara destek vermekten mutluluk duyduklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür etti. 
Köseler Mahallesi yakınlarında tarihi M.Ö. 8. yüzyıla dayanan Aigai Antik Kenti´nde yürütülen kazı çalışmalarına Yunusemre Belediyesi bu yıl da destek verecek. Yürütülecek çalışma kapsamında protokol imzalanırken, imza törenine Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Kazı Başkanı Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Sezgin ve Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel katıldı. 

Tarihi dokunun ön plana çıkarılması amaçlanıyor 
Törende konuşan Başkan Çerçi, bölgede yürütülecek kazı çalışmalarına bu yıl da destek vereceklerini vurguladı. Kentin tarihi kültürel dokularını öne çıkarmak istediklerini aktaran Belediye Başkanı Çerçi, "Aigai Antik Kentimizde yürütülen kazı çalışmaları ile ilgili olarak bakanlığımız, Celal Bayar Üniversitesi ve Yunusemre Belediyesi olarak bir protokol imzaladık. Kazılar bu yıl da devam edecek. Geçen yıllarda olduğu gibi biz de ilçemizdeki tarihi değerin ortaya çıkması için katkı vereceğiz. Kazı ekibinin ulaşım, yemek ve lojistik gibi hizmetlerine Yunusemre Belediyesi olarak katkı sunacağız? dedi. 

Ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor 
Yunusemre Belediyesinin kentin tarihi değerlerine verdiği önemden dolayı teşekkür eden İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ise "Aigai´de 2004 yılından bu yana çok güzel bir çalışma yürütülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği ve izni ile gerçekleştirilen bu çalışmalara şehrimizde birçok emek ve eseri olan Yunusemre Belediyemiz de destek verecek. Geçtiğimiz yıllarda da verilen destek bu yıl artarak devam edecek. Bu nedenle belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmalar sonrasında antik kentin ziyaretçi sayısının her geçen yıl arttığını görüyoruz? diye konuştu. 

"Yunusemre Belediyesinin desteği bizim için önemli? 
Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin de Yunusemre Belediyesinin desteğinin kendileri için önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: 
"Bölgede yürütülen çalışmalar önemli bir noktaya geldi. Birkaç yıldır devam eden desteklerin artmasıyla birlikte ivme kazandı. Bu desteklerin artması bölgenin tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Başkanımız sağ olsun bizden desteğini hiç esirgemedi. Arkamızda Yunusemre Belediyesinin olduğunu bilmek bizi daha güçlü kılıyor." 
Konuşmaların ardından taraflar protokole imza attı. 
Manisa´ya yaklaşık 49 kilometre mesafedeki Köseler köyü yakınında bulunan ve Nemrut Kale adıyla anılan Aigai, Herodot´un bahsettiği Batı Anadolu´daki 12 Aiol kentinden biridir. Çevreye hakim bir konumdaki kayalık bir tepe üzerinde bulunan kentin tarihi, M.Ö. 8. yüzyıla kadar dayanmaktadır. M.S. 17 yılındaki depremde büyük ölçüde hasar gördüğü ve onarım geçirdiği, Hellenistik dönemde ise önemli bir ticari merkez olduğu anlaşılan kentte kazı çalışması yapılmamıştır. Kentin surları arazinin durumuna göre inşa edilmiştir. Surlar içinde üç katlı agora ve bu yapıyı taşıyan duvarlar, meclis binası, teras duvarlı stadyum, tiyatro ve Demeter Tapınağı gibi kalıntılar bulunmaktadır. 



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 27.06.2018 17:21:56 848 0

Tarih: 27.06.2018 17:21 Güncelleme: 27.06.2018 17:21
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00