Saruhanlı İlçesinde, “Ahilik Kültürü Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Saruhanlı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanlığı’nca düzenlenen kutlamalar kapsamında çelenk koyma töreni düzenlendi.

Törene Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Kahveci, Siyasi parti ilçe başkanları ve esnaflar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından Oda Başkanı Kahveci, anıta çelenk koydu.

Çelenk koyma töreninin ardından Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından belediye kültür merkezinde program düzenlendi.

Programa İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Tosun, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ve öteki davetliler katıldı.

Okulun tarih öğretmeni Abdullah Hicret Çeler’in açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Esnaf Odası Başkanı Kazım Kahveci, ahiliğin önemine değindi.

Ahiliğin Türk tarihi kadar eski olduğunu, Ahilik kavramının Oğuz, Hanlığı, Uygur, Göktürk ve Hun devletlerine kadar dayandığını belirten Kahveci, ahiliğin kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına geldiğini ifade etti.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ise ahiliğin iş ahlakını savunan, sermayeyi ve işçinin alın terini koruyan, ahlak, bilim eğitim ve çalışma prensipleri üzerine kurulan kalite ve fiyat kontrol sistemine benzer yönleri olan ilk sivil toplum örgütü olduğunu kaydetti.

Programda konuşmaların ardından ahilik ile ilgili slayt gösterileri sergilendi ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Etkinliğin sonunda ilçede yılın ahisi seçilen Celal Gürleli’ye Kaymakam Kanyılmaz, yılın kadın girişimcisi seçilen Emine Erbak’a Başçavuş Tosun, yılın genç girişimcisi seçilen Rıfat Rahat’a Başkan Yaralı, İzmir’deki Tarım ve Hayvancılık Fuarına 3 yıldır katılarak ilçenin adını duyuran Mustafa Yumak’a Birlik Başkanı Geriter tarafından plaket verildi.

Törenden sonra merkez çarşı camisinde vefat etmiş esnaflar için mevlit okundu.



Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

Oyuncak fabrikasında çıkan yangın korkuttu

TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba Mahallesine Cami Lojmanı Yapıyor

Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 8.10.2013 17:50:17 560 0
Tarih: 08.10.2013 17:50 Güncelleme: 08.10.2013 17:50
Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri