Afetzedelere Kalıcı Destek İçin Düğmeye Basıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı´nda, deprem ve sel felaketleri nedeniyle evleri zarar gören ve ihtiyaç sahibi durumunda bulunan vatandaşlara kalıcı yardım yapılması konusu gündeme geldi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün Saruhanlı ve Gölmarmara´daki depremzedeleri ziyaretinde gündeme getirdiği konu, mecliste enine boyuna görüşüldü ve kalıcı bir destek sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün Gölmarmara ve Saruhanlı´daki deprem mağdurlarını ziyaretinde gündeme getirdiği, depremzedelere yardım konusu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında masaya yatırıldı. Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenli, Değnekler, Hacıbaştanlar ve Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak mahallelerinde depremden zarar gören mağdur ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapılması için Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlı Belediyesi ve Gölmarmara Belediyesi ayrı ayrı önerge sundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün önerisiyle önergeler tek maddede birleştirildi.

Kalıcı Yardım Sağlanacak

İhtiyaç sahiplerinin tespiti ve geliri olmayan vatandaşların listelenmesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sahada çalışma halinde olduğunu belirten Başkan Ergün, ?Depremde evleri zarar gören vatandaşlarımıza az da olsa bir katkımız olsun istiyoruz. Saruhanlı ve Gölmarmara ziyaretlerimde gerçekten durumlarının çok kötü olduğunu bizzat gördüğüm vatandaşlarımız vardı. AFAD tarafından 6 bin 500 TL, Valilik tarafından da 3 bin 500 TL´lik yardımlar yapılacağını öğrendik. Biz de katkıda bulunalım düşüncesiyle bunu meclisimize getirdik? dedi. Saruhanlı, Gölmarmara, Kırkağaç ve Selendi Belediye Başkanlarının da görüşlerini dile getirmesinin ardından depremin yanı sıra sel mağduru afetzedelerin de bulunduğu göz önüne alınarak, afetzedelere kalıcı ve etkin yardım yapılması için önergeler, Altyapı ve Mesken Komisyonu´na havale edildi. Tüm maddelerin oylanmasının ardından meclis birleşimine, 11 Temmuz Salı günü, saat 18.00´de toplanmak üzere son verildi.



Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar, “Manisa Valiliği Orman Yangını Riskini Azaltma Planı” kapsamında yangın riski taşıyan mahallelerde incelemelerde bulundu.

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Balıkesir'in Gönen ilçesinde düzenlenen Motokros Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Yarışlarına Saruhanlı Belediyesi adına katılan Fehmi Teker hoca Veteran kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu!

Fehmi Teker Türkiye Şampiyonu oldu!

DUTLUCA’DA GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN HAYIR YEMEĞİNE YOĞUN KATILIM OLDU

DUTLUCA’DA GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN HAYIR YEMEĞİNE YOĞUN KATILIM OLDU

Demirci ilçesine bağlı Kargınışıklar Mahallesi'nde bulunan ve ilginç mimarisiyle dikkat çeken ahşap yapı 100'den fazla kişiye yuva oluyor.

Büyük yangından geriye kalan yapı görenlerin ilgisini çekiyor

Tevfik Yiğiter ziyarette yaptığı konuşmada, "Manisa'yı başarıyla temsil ederek bizleri gururlandırıyorsunuz.

Kantinci Tefo'dan Yunusemre Belediyespor U17 Futbol Takımı'na baklava morali

İzmir’in Urla ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Urla'daki yangın kontrol altına alındı

Türkiye'nin en kaliteli vişnesinin yetiştiği yerlerden olan Afyonkarahisar'ın Sultandağı ve Çay ilçelerinde vişne sezonu adeta başlamadan bitti.

Meyve suyu ve reçel fabrikaları vişnede beklenen kaliteli ürün gelmeyince fiyatı düşürdü

Aliağa’da otluk alandaki yangın kontrol altına alındı

Aliağa’da otluk alandaki yangın kontrol altına alındı

Sarıgöl ilçesinde yaz aylarında artan hava sıcaklıklarının oluşturduğu orman yangını riskine karşı önlemler kapsamında bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Sarıgöl’de orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Aydın'ın Efeler ilçesinde Pınarbaşı Mesire Alanı içerisinde kar maskeli olduğu iddia edilen şahıs bir çocuğu bıçakla başından ağır yaraladı.

Kar maskeli şahıs çocuğu başından bıçakla ağır yaraladı

Evde çıkan yangında yatağa bağımlı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Evde çıkan yangında yatağa bağımlı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Alaşehir ilçesinde, son günlerde artan orman yangınlarına dikkat çekmek ve doğa bilincini artırmak amacıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Alaşehir'de temiz bir doğa için el ele verdiler

Nörolojik hastalara sıcak alarmı: 'Su içmeyi unutmayın'

Terlemeyle kaybettiğini yerine koy

Salihli Turizm Derneği Başkanı Kadir Durmaz: "Sardes'in önemi daha çok artacak"

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Nefes almakta bile zorlanan 310 kiloluk hasta, ağır bedenine karşı verdiği savaşı kazandı

310 kiloluk hasta, sedyede geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

Üreticilerin, üzümde kalite ve verim kaybı yaşamamaları için belirtilen tarihlerde ilaçlama yapmaları istendi.

Bağcılara salkım güvesi uyarısı

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 16.06.2017 14:58:18 559 0

Tarih: 16.06.2017 14:58 Güncelleme: 16.06.2017 14:58
Haberi Sesli Oku
14.07.2025 10:18:00