Anahtar Kelimeler: 0

 

CHP’li Ekici, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, ilçede etkili olan ve 432 üreticiyi etkileyen dolu yağışı hakkında bazı değerlendirmelerde ve önerilerde bulundu.

 

İlçede geçen hafta bir afet yaşandığını belirten Ekici, resmi rakamlara göre 5 bin 500 dekar bağ, 4 bin 500 dekar mısır ve 700 dekar da karpuz ile domates tarlasının doludan zarar gördüğünü kaydetti.

 

Doludan etkilenen çiftçi sayısının ise 432 olduğunu, bunun azımsanmayacak bir rakam olduğunu dile getiren Ekici, bunlar arasında maddi imkansızlıklardan dolayı ürününe tarım sigortası yaptıramayan üreticilerin de bulunduğunu söyledi.

 

Üreticilerin zararının karşılanması için ilçenin “afet bölgesi” kapsamına alınması gerektiğini anlatan Ekici, bu konuda TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin ilçe başkanlarına ortak hareket etme çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

 

“Buradan ilçe başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu işin siyaseti olmaz. Birlikte hareket edelim, hep beraber, ilçemizin “afet bölgesi” ilan edilmesi talebini içeren bir rapor hazırlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve Bakanlar Kurulu’na sunalım. Yöre, bizim yöremiz, çiftçi bizim çiftçimiz, bu arazilerden çıkacak ürün bizlerin ürünüdür.

 

Zarar gören ürünler arasında Tarım sigortalı olanlar olduğu gibi sigortalı olmayanlarda var. Bunların zararı nasıl karşılanacak, ya da karşılanacak mı belli değil. Üreticiyi böyle yüzüstü bırakamayız.

 

Hep birlikte toplanalım bir çalışma yapalım. Biz bu konuda CHP olarak, iktidar partisinin yapacağı ve onun öncülüğünde hazırlanacak her türlü çalışmanın altına imza atmaya da hazırız. Yeter ki üreticilerimizin mağduriyeti giderilsin, zararı karşılansın.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

10 Kasım Atatürk'ü Anma Doğa Yürüyüşü

HALK EĞİTİMİ KURUMLARI ARASI MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI SARUHANLı EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Akhisar’da otomobil devrildi! 7 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Yeni doğan bebeğini havalandırma boşluğuna attı

Kayıp olarak aranan alzaymır hastası kadın bulundu

Saruhanlı’da Vefat…

Ölümümüm 87. Yılında Atatürk Anıldı

KAYMAKAM ACAR'IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Devrilen traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti

Saruhanlı’da feci kaza!..

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 21.06.2013 18:29:31 596 0
Tarih: 21.06.2013 18:29 Güncelleme: 21.06.2013 18:29
Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri