Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Ege Bölgesi`ndeki afetlere karşı Manisa`da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bölge deposu kuracak.

İzmir`in sıkışık yapısı sebebiyle Manisa`ya kaydırılan projenin ihalesi tamamlandı. Manisa İl AFAD Müdürü Bekir Şen, projenin 30 iş günü içinde tamamlanarak teslim edileceğini bildirdi.

Şen, Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyündeki Hazine arazisi üzerine yapılacak deponun ihalesinin tamamlandığını belirterek, projenin TOKI tarafından uygulanacağını kaydetti:

"Türkiye`ye komşu ülkelerde ve bölgede olabilecek afetler de düşünülerek yerleri belirlenen 27 yeni depo Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, Manisa, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırıkkale, Kocaeli, Muğla, Muş, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova`da kurulacak. İlk etapta İzmir`de yapımı planlanan depo, arazi sıkıntısı sebebiyle Manisa`ya kaydırıldı."

Toplam 12 bin 500 metrekare arazisi üzerine kurulacak olan depoyla ilgili bilgi veren Bekir Şen, "Depoların yüksekliği 15 metre olacak. Olası bir olaya karşı 15 dakika içinde müdahale edecek hazır ekipler bulunduracağız. Büyükşehir olan Manisa`nın tam ortasında olduğu için Saruhanlı`nın Tirkeş köyünü seçtik. Depoda 120 bin çadır ve çadır içi malzeme (mutfak seti, yatak, battaniye, ısıtıcı, aydınlatma) bulunacak. Olası bir afette yaklaşık 600 bin afetzedeye barınma imkanı sağlayacak olan bu 120 bin çadır, öncekilerden farklı olacak. Yeni tasarlanan ve patenti AFAD`a ait olan çadırlarla ev formatında barınma imkanı sağlanacak. Aile tipi denen çadırlar iki oda, mutfak ve ayakkabılıktan oluşacak. Çadır stokuyla Türkiye, Iran`dan sonra ikinci sırada yer alacak." diye konuştu.



Üreticilere zeytin dal kanseri uyarısı

Eymen için 12 milyon TL toplandı

CHP'li belediye başkanı ağlayarak anlattı: 'Tehdit ediliyoruz'

Demirtaş ve Kavala’yı ziyaret eden Arınç'tan 'tahliye' açıklaması

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
23.01.2014 18:38:30 1229 0
Tarih: 23.01.2014 18:38 Güncelleme: 23.01.2014 18:38
Haberi Sesli Oku