Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10391,7%2,22
  • DOLAR

    32,30% -0,03
  • EURO

    35,09% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2404,26% -0,44
  • Ç. ALTIN

    3864,82% -0,30

ADD, Dünya Kadınlar Günü´nü kutladı

ADD, Dünya Kadınlar Günü´nü kutladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Düşünce Derneği Saruhanlı Şubesi yemek etkinliği düzenledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Düşünce Derneği Saruhanlı Şubesi yemek etkinliği düzenledi.

Saruhanlı Belediyesine ait Kafe Sultaniye de gerçekleştirilen yemeğe, Cumhuriye Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İlçe Başkanı Ayşe Sunar Atatürk Düşünce Derneği Saruhanlı Şubesi Başkan Yardımcısı Özlem Ekici ve CHP´li kadınlar katıldı.

Başkan Yardımcısı Özlem Ekici Yemeğin ardından yaptığı açıklamada, ?İnsan olmaktan utanmak için şiddete, tecavüzlere karşı harekete geçerek eşitliği ve barışı sağlayın? dedi.

?BARIŞA ÇAĞRI GÜNÜ OLSUN?

Ekici, şunları kaydetti; ?Cumhuriyet kadınları tüm kazanımlarını büyük Atatürk´ün aydınlık düşünceleri sayesinde Dünya kadınlarından önce birçok haklarını elde etmiştir. Eşitlik yasal çerçeveler oluşturmuş seçme seçilme hakları gibi kadının geleneksel kalıpların içinde kalmasına çaba gösteren tutucu akımların laikliği dinsizlik olarak yorumlaması kadının çağdaşlaşmasının önemini arttırmıştı. Aktif politikada bulunmayan kadınlar bile bu tehlikeyi kavramada toplumun diğer kesimlerinden daha duyarlı olmuşlardır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nün barışa çağrı günü olmasını diliyorum.?



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor