8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Düşünce Derneği Saruhanlı Şubesi yemek etkinliği düzenledi.

Saruhanlı Belediyesine ait Kafe Sultaniye de gerçekleştirilen yemeğe, Cumhuriye Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İlçe Başkanı Ayşe Sunar Atatürk Düşünce Derneği Saruhanlı Şubesi Başkan Yardımcısı Özlem Ekici ve CHP´li kadınlar katıldı.

Başkan Yardımcısı Özlem Ekici Yemeğin ardından yaptığı açıklamada, ?İnsan olmaktan utanmak için şiddete, tecavüzlere karşı harekete geçerek eşitliği ve barışı sağlayın? dedi.

?BARIŞA ÇAĞRI GÜNÜ OLSUN?

Ekici, şunları kaydetti; ?Cumhuriyet kadınları tüm kazanımlarını büyük Atatürk´ün aydınlık düşünceleri sayesinde Dünya kadınlarından önce birçok haklarını elde etmiştir. Eşitlik yasal çerçeveler oluşturmuş seçme seçilme hakları gibi kadının geleneksel kalıpların içinde kalmasına çaba gösteren tutucu akımların laikliği dinsizlik olarak yorumlaması kadının çağdaşlaşmasının önemini arttırmıştı. Aktif politikada bulunmayan kadınlar bile bu tehlikeyi kavramada toplumun diğer kesimlerinden daha duyarlı olmuşlardır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nün barışa çağrı günü olmasını diliyorum.?



Saruhanlı'da vefat...

akan Bak, Soma’da stat açılışı yaptı

Saruhanlı'da vefat...

TIR'a Arkadan Çarpan Otomobilde 2 Kişi Hayatını Kaybetti

KAYINPEDER, GELİNİNİ TABANCAYLA YARALAYIP, ONUN KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gençlerden ‘sürdürülebilir turizm’ vurgusu

EGİAD 35. yılını görkemli bir geceyle kutladı

77 yaşındaki adam eşini baltayla öldürüp banyoya gömdü

Defne fidanları toprakla buluştu

Şehzadeler Belediyesi, Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 8.03.2017 16:00:03 976 2
Tarih: 08.03.2017 16:00 Güncelleme: 08.03.2017 16:00
Haberi Sesli Oku