Tarih: 02.08.2013 18:16

Aç Karnına Alışveriş Yapmayın

Facebook Twitter Linked-in

Aç karnına yapılan alışverişlerin, hem kişinin bütçesini hem de sağlığını olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Barış Önen Ünsalver, açlık ve uykusuzluk gibi hallerin alışverişi tetiklediğine dikkat çekti.

Alışveriş bağımlılığı konusunda kitabı ve çeşitli çalışmaları bulunan Ünsalver, oruçluyken yapılan alışveriş hakkında şunları söyledi:

“Güzel bir iftar sofrası hazırlayabilmek gayesiyle gereksiz gıda alışverişi yapabiliyoruz. Zaten Ramazan ayında kilo alma oranları artar. Bazıları diğer zamanlarda yemedikleri lüks yiyeceklere de harcama yapabiliyor. Bir de son yıllarda hemen her akşam farklı bir lüks mekânda iftar açma alışkanlığı gelişti.

Bu da bütçeyi zorlayıcı olabilir. İftar alışverişi iftardan hemen öncesine bırakılmamalı. Bünyenin terbiye edildiği bu ayı, anlamıyla ilgili düşünün; eğer alışveriş sorununuz hep var olmuşsa Ramazan sonrası bu sorunu çözmek için bir başlangıç yapabilirsiniz. Alışveriş merkezlerinden uzak durun. Gösterişin dinde yeri olmadığını hatırlayıp mütevazi bir sofraya yetecek kadar yemek hazırlayın. Oruç bir ceza değil bir eğitim olarak görülmeli.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —