Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10657%-0,18
  • DOLAR

    32,17% 0,14
  • EURO

    35,01% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2423,35% -0,23
  • Ç. ALTIN

    3917,37% 0,00

ABD Basınından Kaşıkçı İddiası: CIA, Öldürülmesi Emrini Muhammed Bin Selman´ın Verdiği Sonucuna Ulaştı

ABD Basınından Kaşıkçı İddiası: CIA, Öldürülmesi Emrini Muhammed Bin Selman´ın Verdiği Sonucuna Ulaştı

ABD basını, CIA´in konsoloslukta cinayete kurban giden Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın verdiği sonucuna ulaştığını iddia etti.

GÜNDEM - ABD basını, CIA´in konsoloslukta cinayete kurban giden Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın verdiği sonucuna ulaştığını iddia etti.

Washington Post gazetesi, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA), gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın verdiği sonucuna ulaştığını iddia etti.

CIA: KAŞIKÇI´NIN SUİKAST EMRİNİ PRENS BİN SELMAN VERDİ

Washington Post gazetesinin konuyla ilgili kişilere dayandırdığı haberinde, "CIA, Prens Bin Selman´ın Kaşıkçı´nın suikast emrini verdiği sonucuna ulaştı." ifadesine yer verildi.

Yetkililerin, "yüksek güvenilirliği" bulunduğunu söylediği CIA değerlendirmelerinde, bunun bugüne kadar Muhammed bin Selman´ı cinayetle ilişkilendiren en belirgin tespit olduğu ve Trump yönetiminin Bin Selman´ın ilişkilerini koruma çabalarını zora düşürdüğü kaydedildi.

"KARDEŞİ, PRENS´İN YÖNLENDİRMESİYLE KONSOLOSLUKTAN BELGELERİNİ ALABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ"

CIA´in bu sonuca ulaşırken, Veliaht Prens´in kardeşi Suudi Arabistan´ın Washington Büyükelçisi Halid bin Selman´ın, Kaşıkçı ile yaptığı bir telefon görüşmesinin de olduğu birçok istihbarat kaynağını incelediği aktarıldı.

İddialara göre, ABD istihbaratının dinlemelerine takılan görüşmede Halid bin Selman, Kaşıkçı´ya İstanbul´daki Başkonsolosluğa gidip belgelerini almasını, bunun güvenli olacağını söyledi.

Yetkililer, Halid´in cinayetten haberdar olup olmadığını bilmediklerini ancak bu konuşmayı Muhammed bin Selman´ın yönlendirmesiyle yaptığının kesin olduğunu ifade etti.

BÜYÜKELÇİLİK SÖZCÜSÜ: CIA´NIN SONUÇLARI YANLIŞ

Konuyla ilgili açıklama yapan Suudi Arabistan´ın Washington Büyükelçiliği Sözcüsü Fatimah Baeshen, Halid´in Kaşıkçı ile konsolosluğa gitmesi konusunda herhangi bir görüşme yapmadığını, CIA´in sonuçlarının "yanlış" olduğunu ileri sürdü.

ABD´Lİ YETKİLİLER: SELMAN KONUYA DAHİL OLMADAN CİNAYETİN İŞLENMESİNE İMKAN YOK

Öte yandan CIA´in incelemesinde, Veliaht Prens´in ülkedeki konumunu da göz önünde bulundurduğuna dikkati çeken ABD´li yetkililer, "Suudi Prens´in konumu, Bin Selman bu konunun farkında olmadan ya da bu konuya karışmadan, bu cinayetin işlenmesine imkan olmadığını gösteriyor." tespitini yaptı.

CIA analistleri, Kaşıkçı skandalına rağmen Muhammed bin Selman´ın tahtını kaybetme tehlikesinin olmadığına inandıklarını dile getirdi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor