Tarih: 19.05.2014 19:05

A Milli Takım Soma`da

Facebook Twitter Linked-in

A Milli Takım ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde yaşanan maden faciasının ardından Soma’ya ziyarette bulundu.

SOMA - Ay-yıldızlılar, bugün 9.30’da özel bir uçakla Akhisar’da bulunan askeri havaalanına hareket etti. Milli Takım kafilesi Soma’da hayatını kaybeden madenciler için oluşturulan şehitliği ziyaret etti. Ay-yıldızlı kafile öğle namazı için Soma Merkez Camii’ne hareket etti. Milli Takım ve TFF Yönetim Kurulu, öğle namazının ardından maden faciasında hayatını kaybedenler için mevlüt okutacak.

Son olarak Avdan Köyü`nde taziye ziyaretinde bulunacak olan ay-yıldızlılar, ziyaret sonrası İstanbul’a dönecek ve saat 18.30’da Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri’nde antrenman yapacak.

MİLLİ TAKIM KAFİLESİ VE TFF YÖNETİMİ MADEN ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, A Milli Takım futbolcuları ve Teknik Heyeti, maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin mezarlarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı.

Manisa`nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasının ardından işçilerin defnedildiği Soma Belediye Mezarlığı içerisindeki maden şehitliğini, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kuruyu üyeleri, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile futbolcuların tamamı ziyaret etti. Heyeti, Türk Kızılay`ı gönüllüleri karanfillerle karşıladı. Basın mensupları ve vatandaşlar Milli Takım`a yoğun ilgi gösterdi. Mezarlıktaki yoğun kalabalıktan dolayı zaman zaman gergin anlar yaşandı. Mezarların üstüne basılmaması konusunda sık sık anons yapıldı. Karşılama heyetiyle tek tek tokalaşan A Milli Takım kafilesi daha sonra maden işçilerinin defnedildiği mezarların önüne geldi. Burada mezarların üstüne karanfil bırakan heyet, dualar okudu. Ziyarette mevlüt ve Kur`an-i Kerim tilaveti okutuldu. Daha sonra mezarlıktan ayrılan ay-yıldızlı kafile Soma Merkez Camii`nde gerçekleştirilecek olan mevlüte katılmak üzere mezarlıktan ayrıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —