KÜTAHYA GEDİZ’DE KURAN KURSU İNŞAATI HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

ADİL AKA

Kütahya Gediz Müftülüğü, hayırsever vatandaş tarafından Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlanan arsaya 80 kişilik Erkek Hafızlık Kuran Kursu yapıyor.

Gediz ilçe merkez yatılı Kuran Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hakan Özalp, Gediz Merkez Serdar Camii’nin yanında bir arsalarının bulunduğunu, bu arsanın 2013 yılında hayırsever bir kardeşimiz tarafından Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlandığını ve Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu yapılması için ayrıldığını açıkladı. 

Özalp, Gediz de zaten ihtiyaç olan Erkek Hafızlık kursunun hemen projelendirme çalışmalarına başladığını belirtti. Projenin Diyanet İşleri Başkanlığı’na gönderildiğini, 6 Şubat depremi nedeniyle birkaç defa onay sürecinin aksadığını, ancak nihayetinde projenin onaylandığını söyledi. Yapı denetim sürecinin ardından temel açtıklarını ve su sorununu çözmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

ERKEK HAFIZLIK KURSU 80 KİŞİLİK OLACAK

Şu anda inşaat aşamasına geçildiğini ve temel betonu atma seviyesine geldiğini belirten Özalp, arsanın toplam kapasitesinin 2 bin 311 metrekare olduğunu, binanın oturacağı alanın 800 metrekare ve toplamda 4 bin metrekare alanda 80 kişilik Erkek Hafızlık Kursu planlandığını söyledi. Bu kursun Gediz’de büyük bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özalp, bölgenin Kur’an kültürünün çok eski olduğunu ve bu kursun ilçeye büyük anlam katacağını ifade etti.

VATANDAŞLARDAN VE İŞ ADAMLARINDAN BU PROJEYE DESTEK BEKLİYOR

Mevcut hafızlık eğitiminin verildiği binanın Türkiye Diyanet Vakfı'nın kendi malı olmadığını, tahsisli bir bina olduğunu, bahçesi bulunmadığını ve çocukların oynayıp enerjilerini atacağı bir oyun alanlarının olmadığını belirtti. Çocukların adeta hapis gibi binada kaldığını belirten Özalp, Uluoymak Mahallesi’nde yeni yapılan Kız Kursu’nda olduğu gibi, çok güzel bir kurs inşa etmeye çalışacaklarını söyledi. Başkan Özalp, vatandaşlardan ve iş adamlarından bu projeye destek olmalarını, bir tuğla veya çimento dahi olsa katkıda bulunmalarını istedi. Hafızların toplum için değerli olduğunu belirten Özalp, bu konuda tüm ege bölgesinden destek beklediklerini söyledi.

Yapılacak bağışların Gediz İlçesi Merkez Yatılı Kur’an Kurslarını Yaptırma Yaşatma Derneği  TR83 0001 0001 8230 5067 4850 03 nolu iban numarasına bağışta bulanabileceklerini hatırlatan Özalp,” Gediz İlçesi Merkez Yatılı Kur’an Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak Kütahya Valiliğinin 25.09.2024 tarih ve E-42949779-489-54783 sayılı izni ile Türkiye Geneli yardım toplama izni alındı.” dedi.

 



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğün değil adeta sınav

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 14.11.2024 13:54:00 789 0

Tarih: 14.11.2024 13:54 Güncelleme: 14.11.2024 13:54
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00