92. İzmir Enternasyonal Fuarı dev kortejle başlıyor
İzmir Enternasyonal Fuarı, 1 Eylül Cuma günü görkemli bir açılış töreni ile 92’inci kez dünyaya "merhaba" diyecek. Dans ve animasyon gösterileri, spor takımlarının gösterileri ve 18 ülkeden gençlerin yerel kıyafetleri ile katılacağı kortej yürüyüşü ise karnavalları aratmayacak.
İzmir’in simgelerinden İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl dev bir kortejle kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti" finalisti olmasına özel “Gençlik” teması ile 1-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek fuar, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde “Gençlik: Bugünün öncüsü” sloganıyla gençlerin vizyonunu ve enerjisini kente taşıyacak. Cumhuriyet Meydanı’nda binlerin toplanacağı kortej, kente büyük bir coşku yaşatacak. Kortej yürüyüşünün ardından 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın resmi açılış töreni yapılacak.
Kortej, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak. Süslenmiş bir otobüs öncülüğünde bando, dans gösterileri, gençlik toplulukları, spor takımları, İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları, balon zincirleri, çiçeklerle süslenmiş araçlar, dorsesinde dansçıların olduğu bir araç korteje renk katacak. 18 ülkeden gençler yerel kıyafetleriyle, onur konuğu il Şanlıurfa ise halk dansları topluluğuyla kortejde yer alacak. Saat 18.30’da başlayacak kortej yürüyüşü, Atatürk Bulvarı yani Birinci Kordon’u izleyerek Gündoğdu Meydanı’na ulaşacak, oradan Ali Çetinkaya ve Plevne Bulvarı’nı izleyerek Kültürpark Lozan Kapısı'nda son bulacak.
Kortejin ardından ise 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın resmi açılış töreni düzenlenecek. Törenle birlikte 92. İEF resmi olarak başlamış olacak. 10 gün boyunca konserler, etkinlikler, gençlik organizasyonları ve 7’den 70’e herkese hitap eden programlar fuar ziyaretçileriyle buluşacak.
Soyer’den İzmirlilere davet
İzmirlileri korteje katılmaya davet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken İEF'nin 92. yılında gençliği çok daha fazla öne çıkarmak istedik. Gençliğin, eğlencenin, sanatın, kültürün yer alacağı çok keyifli bir buluşma olacak. Bu sefer ilk kez bir karnaval tadında kortej planladık. İzmir'de ses getirsin istiyoruz. Başlangıcından son gününe kadar hepimizi keyifli günler bekliyor. İzmirlileri kortejimize davet ediyoruz ve bu dev şölenimize ortak olmalarını istiyoruz” dedi.



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 31.08.2023 16:35:00 2152 0
Tarih: 31.08.2023 16:35 Güncelleme: 31.08.2023 16:35
Haberi Sesli Oku