SARUHANLI - 480. Uluslararası Mesir Macunu Festivali, yeni tip Corona virüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle iptal edildi.

Festivali düzenleme komitesinden yapılan açıklamada, Nevruz kutlamaları kapsamında gerçekleşen Mesir karma töreni ile UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültürel Miras Listesi'nde yer alan festivalin Covid-19'a yönelik tedbirler nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

21 Mart'ta mesir karma töreni, 14-19 Nisan tarihleri arasında da festivalin düzenlenmesi planlanıyordu.

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali 480. kez düzenlenecek! Tonlarca mesir saçılacaktı,

UNESCO "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası" listesinde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl 480. kez düzenlenecekti. Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, festivalde saçılacak mesir macunlarının üretimine başladıklarını belirterek, son 3 yıldır 6 ton saçılan mesir miktarını bu yıl 7 tona yükselttiklerini bildirmişti.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında Türkiye genelinde okullar tatil edildi.

MİLİ EĞTİM BAKANIMIZ

Okullar açıldığı zaman 40 dakikalık teneffüs olacak,

Bu nedenle evlerinde olan öğrencilere müjde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden ’Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız.” ifadelerini kullanarak 40 dakikalık teneffüs sözü vermişti.

Bakanımızın bu açıklamasından sonra;

Bakan Selçuk’un sözü üzerine harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi okulların açılmasıyla birlikte okullarda MESİR MACUNU ve KURU ÜZÜM dağıtma kararı almıştı. Bu doğrultuda okulların açıldığı ilk günün 40 dakikalık ilk teneffüsünde öğrenciler Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin dağıtacağı mesir macunu ve kuru üzüm ile enerji depolayacak demişti.

İYİ PARTİ ŞEHZADELER İLÇE BAŞKANLIĞI OLARAK BİZDE DİYORUZ Kİ Her derde deva olan 41 çeşit baharattan oluşan Şifalı MESİR Macununumuz ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde Başta SAĞLIK çalışanlarına EMNİYET görevlilerine ve HALKIMIZA ŞEKER BAYRAMI nedeniyle dağıtımı yapılmasını teklif ediyoruz.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 4.05.2020 10:09:00 1255 0

Tarih: 04.05.2020 10:09 Güncelleme: 04.05.2020 10:09
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00