Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesinde tarihe meydan okuyan 7 asırlık Küpeler Camii’nde başlattığı Rölöve Restitüsyon ve Restorasyon Projelerini tamamladı. Son olarak 1890 yılında bir onarımdan geçen Küpeler Camii, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilerek, kullanıma hazır hale getirildi.

         Kentteki kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarmak için sayısız projeyi hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesi Küpeler Mahallesindeki tarihi camiyi aslına uygun olarak restore etti. 1377-78 yıllarında Saruhanoğulları Beyleri’nden Hızır Şah döneminde inşa edildiği düşünülen Küpeler Camii, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 600 bin TL bedelle, şehrin kültür mirasına kazandırıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya, Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Demirci Muhtarlık İşleri Müdürü Gökhan Aslan, teknik personeller ve Küpeler Mahalle Muhtarı Osman İzci ile birlikte restorasyon sonrası camide incelemelerde bulundu. Öztozlu, Demirci’nin bu güzide eserinde yapılan restorasyon çalışmasının hayırlı olmasını diledi.

Muhtar İzci’den Teşekkür

         İncelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Küpeler Mahallesi Muhtarı Osman İzci, “Bizim harabe şeklinde olan 700 yıllık camimizi restore edip, tekrar hayata geçirdiği için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu.

Aslına Uygun Olarak Restore Edildi

         Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya da Küpeler Camii’nin tamamlanan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Topkaya, “Yaklaşık 700 yıl önce yapılan camimizde restorasyon işlerimizi tamamladık. Caminin önündeki kitabelerden 1377 yılında yapıldığını, ardından 1890 yılında da bir onarımdan geçtiğini biliyoruz. 19. Yüzyıla ait Osmanlı Barok ve Hat Sanatı süslemelerini barındıran camimizde raspa yapılarak, süslemeler ortaya çıkarıldı. Aynı zamanda çatısının tamamının onarımı yapıldı. İçerideki ahşap süslemelerin de onarımı yapılarak, aslına uygun bir şekilde restorasyon çalışmalarımızı tamamlayarak camimizi kullanıma hazır hale getirdik. Hayırlı olsun” diye konuştu.



TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 8.06.2020 11:29:00 1091 0

Tarih: 08.06.2020 11:29
Haberi Sesli Oku
16.04.2025 14:19:00