Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesinde tarihe meydan okuyan 7 asırlık Küpeler Camii’nde başlattığı Rölöve Restitüsyon ve Restorasyon Projelerini tamamladı. Son olarak 1890 yılında bir onarımdan geçen Küpeler Camii, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilerek, kullanıma hazır hale getirildi.

         Kentteki kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarmak için sayısız projeyi hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesi Küpeler Mahallesindeki tarihi camiyi aslına uygun olarak restore etti. 1377-78 yıllarında Saruhanoğulları Beyleri’nden Hızır Şah döneminde inşa edildiği düşünülen Küpeler Camii, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 600 bin TL bedelle, şehrin kültür mirasına kazandırıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya, Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Demirci Muhtarlık İşleri Müdürü Gökhan Aslan, teknik personeller ve Küpeler Mahalle Muhtarı Osman İzci ile birlikte restorasyon sonrası camide incelemelerde bulundu. Öztozlu, Demirci’nin bu güzide eserinde yapılan restorasyon çalışmasının hayırlı olmasını diledi.

Muhtar İzci’den Teşekkür

         İncelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Küpeler Mahallesi Muhtarı Osman İzci, “Bizim harabe şeklinde olan 700 yıllık camimizi restore edip, tekrar hayata geçirdiği için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu.

Aslına Uygun Olarak Restore Edildi

         Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya da Küpeler Camii’nin tamamlanan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Topkaya, “Yaklaşık 700 yıl önce yapılan camimizde restorasyon işlerimizi tamamladık. Caminin önündeki kitabelerden 1377 yılında yapıldığını, ardından 1890 yılında da bir onarımdan geçtiğini biliyoruz. 19. Yüzyıla ait Osmanlı Barok ve Hat Sanatı süslemelerini barındıran camimizde raspa yapılarak, süslemeler ortaya çıkarıldı. Aynı zamanda çatısının tamamının onarımı yapıldı. İçerideki ahşap süslemelerin de onarımı yapılarak, aslına uygun bir şekilde restorasyon çalışmalarımızı tamamlayarak camimizi kullanıma hazır hale getirdik. Hayırlı olsun” diye konuştu.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 8.06.2020 11:29:00 1169 0

Tarih: 08.06.2020 11:29 Güncelleme: 08.06.2020 11:29
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00