Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesinde tarihe meydan okuyan 7 asırlık Küpeler Camii’nde başlattığı Rölöve Restitüsyon ve Restorasyon Projelerini tamamladı. Son olarak 1890 yılında bir onarımdan geçen Küpeler Camii, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilerek, kullanıma hazır hale getirildi.

         Kentteki kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarmak için sayısız projeyi hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesi Küpeler Mahallesindeki tarihi camiyi aslına uygun olarak restore etti. 1377-78 yıllarında Saruhanoğulları Beyleri’nden Hızır Şah döneminde inşa edildiği düşünülen Küpeler Camii, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 600 bin TL bedelle, şehrin kültür mirasına kazandırıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya, Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Demirci Muhtarlık İşleri Müdürü Gökhan Aslan, teknik personeller ve Küpeler Mahalle Muhtarı Osman İzci ile birlikte restorasyon sonrası camide incelemelerde bulundu. Öztozlu, Demirci’nin bu güzide eserinde yapılan restorasyon çalışmasının hayırlı olmasını diledi.

Muhtar İzci’den Teşekkür

         İncelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Küpeler Mahallesi Muhtarı Osman İzci, “Bizim harabe şeklinde olan 700 yıllık camimizi restore edip, tekrar hayata geçirdiği için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu.

Aslına Uygun Olarak Restore Edildi

         Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya da Küpeler Camii’nin tamamlanan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Topkaya, “Yaklaşık 700 yıl önce yapılan camimizde restorasyon işlerimizi tamamladık. Caminin önündeki kitabelerden 1377 yılında yapıldığını, ardından 1890 yılında da bir onarımdan geçtiğini biliyoruz. 19. Yüzyıla ait Osmanlı Barok ve Hat Sanatı süslemelerini barındıran camimizde raspa yapılarak, süslemeler ortaya çıkarıldı. Aynı zamanda çatısının tamamının onarımı yapıldı. İçerideki ahşap süslemelerin de onarımı yapılarak, aslına uygun bir şekilde restorasyon çalışmalarımızı tamamlayarak camimizi kullanıma hazır hale getirdik. Hayırlı olsun” diye konuştu.



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 8.06.2020 11:29:00 1108 0

Tarih: 08.06.2020 11:29
Haberi Sesli Oku
6.05.2025 15:15:00