ANKARA (AA) - Medicana International Ankara Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mefkure Yalçıner, 'eximer laser' uygulamasıyla en fazla 70 saniye kadar kısa sürede kırma kusurlarının ortadan kaldırılabildiğini bildirdi.

Medicana Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, halk arasında göz çizdirme olarak bilinen 'eximer laser' uygulamasına ilgi günden güne artıyor. Lazer uygulaması 18 yaşını doldurmuş ve ilerleme göstermeyen kırma kusurlarına sahip hastalarda yapılabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yalçıner, halk arasında 'göz çizdirme' olarak bilinen 'eximer laser' uygulamasını anlattı. Operasyon kapsamında, lazer ışınıyla gözün saydam tabakasının şeklinin değiştirildiğini belirten Yalçıner, bu yöntemle en yaygın görme bozukluklarından olan ve kırma kusurlarından kaynaklanan miyopi, astigmatizma ve hipermetropinin tedavi edilebildiğini vurguladı.

Kırma kusurlarından kaynaklanan bulanık görme sorunlarının gözlük veya kontakt lensle çözülebildiğine işaret eden Yalçıner, 'Gözlük veya kontakt lens kullanımı hastalar için yaşam konforunu olumsuz etkileyen uygulamalardır. Gözlük soğuk havalarda buğulanma yaparak duş, deniz ve havuzda kullanışsız olması nedeniyle insan yaşamını kısıtlar. Kontakt lensin ise takıp çıkarma güçlüğü ve göz enfeksiyonları açısından risk oluşturması gibi olumsuz yönleri vardır.' değerlendirmesinde bulundu.

Yalçıner, teknolojideki hızlı gelişmeyle, 'excimer laser' uygulamasının kırma kusurlarının kalıcı tedavisinde önemli bir alternatif olarak öne çıktığına dikkati çekti.

Uygulamaya ilginin her geçen gün arttığını belirten Yalçıner, 'Yöntem, 18 yaşını doldurmuş ve ilerleme göstermeyen kırma kusurlarına sahip hastalarda uygulanıyor.' ifadesini kullandı.

Yalçıner, operasyonun yapılabilmesi için hastanın kornea kalınlığının yeterli olması gerektiğine işaret ederek, sistemik hastalığı olan kişilere lazer uygulaması yapılamadığını bildirdi.

Uygulamanın 'Lasic', 'Prk', 'Smile' ve 'No touch' olmak üzere 4 yöntemle yapıldığı bilgisini veren Yalçıner, şunları kaydetti:

'Excimer laser ile diğer yöntemlerle yapılamayan ince kornealı hastalara da lazer uygulama olanağı doğmuştur. 'No touch excimer laser' ile en fazla 70 saniye kadar kısa sürede kırma kusurları ortadan kaldırılabilmektedir. Hastalar uygulama sonrası 24 saat içinde gözlük veya kontakt lens olmaksızın net görmeye başlamakta ve günlük aktivitelerine dönebilmektedirler.'



Ege'de deprem fırtınası! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan iki korkunç ihtimali sıraladı

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

Kore Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Sözleşmeli Er kazada hayatını kaybetti

Açlıkla boğuşan emekliye bir darbe de SGK'dan geldi! Maaş konusunda sıcak gelişme

Saruhanlı’nın Nüfusu 57.935 Oldu

Ege'de deprem fırtınası! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan iki korkunç ihtimali sıraladı

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 16.12.2022 08:12:00 746 0

Tarih: 16.12.2022 08:12

Haberi Sesli Oku