ANKARA (AA) - Medicana International Ankara Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mefkure Yalçıner, 'eximer laser' uygulamasıyla en fazla 70 saniye kadar kısa sürede kırma kusurlarının ortadan kaldırılabildiğini bildirdi.

Medicana Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, halk arasında göz çizdirme olarak bilinen 'eximer laser' uygulamasına ilgi günden güne artıyor. Lazer uygulaması 18 yaşını doldurmuş ve ilerleme göstermeyen kırma kusurlarına sahip hastalarda yapılabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yalçıner, halk arasında 'göz çizdirme' olarak bilinen 'eximer laser' uygulamasını anlattı. Operasyon kapsamında, lazer ışınıyla gözün saydam tabakasının şeklinin değiştirildiğini belirten Yalçıner, bu yöntemle en yaygın görme bozukluklarından olan ve kırma kusurlarından kaynaklanan miyopi, astigmatizma ve hipermetropinin tedavi edilebildiğini vurguladı.

Kırma kusurlarından kaynaklanan bulanık görme sorunlarının gözlük veya kontakt lensle çözülebildiğine işaret eden Yalçıner, 'Gözlük veya kontakt lens kullanımı hastalar için yaşam konforunu olumsuz etkileyen uygulamalardır. Gözlük soğuk havalarda buğulanma yaparak duş, deniz ve havuzda kullanışsız olması nedeniyle insan yaşamını kısıtlar. Kontakt lensin ise takıp çıkarma güçlüğü ve göz enfeksiyonları açısından risk oluşturması gibi olumsuz yönleri vardır.' değerlendirmesinde bulundu.

Yalçıner, teknolojideki hızlı gelişmeyle, 'excimer laser' uygulamasının kırma kusurlarının kalıcı tedavisinde önemli bir alternatif olarak öne çıktığına dikkati çekti.

Uygulamaya ilginin her geçen gün arttığını belirten Yalçıner, 'Yöntem, 18 yaşını doldurmuş ve ilerleme göstermeyen kırma kusurlarına sahip hastalarda uygulanıyor.' ifadesini kullandı.

Yalçıner, operasyonun yapılabilmesi için hastanın kornea kalınlığının yeterli olması gerektiğine işaret ederek, sistemik hastalığı olan kişilere lazer uygulaması yapılamadığını bildirdi.

Uygulamanın 'Lasic', 'Prk', 'Smile' ve 'No touch' olmak üzere 4 yöntemle yapıldığı bilgisini veren Yalçıner, şunları kaydetti:

'Excimer laser ile diğer yöntemlerle yapılamayan ince kornealı hastalara da lazer uygulama olanağı doğmuştur. 'No touch excimer laser' ile en fazla 70 saniye kadar kısa sürede kırma kusurları ortadan kaldırılabilmektedir. Hastalar uygulama sonrası 24 saat içinde gözlük veya kontakt lens olmaksızın net görmeye başlamakta ve günlük aktivitelerine dönebilmektedirler.'



Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 16.12.2022 08:12:00 756 0

Tarih: 16.12.2022 08:12
Haberi Sesli Oku
15.04.2025 15:44:00